LITERATURA

Convocat el Premi de Narrativa Ciutat de Reus amb una dotació de 10.000 euros

La segona edició de "Diré el que em fuig" pretén reconèixer obres en llengua catalana i fomentar la creació literària

Convocat el Premi de Narrativa Ciutat de Reus | Cedida
per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 4 de juny de 2022 a les 20:30 |
El Premi "Diré el que em fuig" arriba a la segona edició per donar suport a la creació literària en català. La regidoria de Cultura i Política Lingüística ha convocat el premi de Narrativa Ciutat de Reus per reconèixer obres en llengua catalana, fomentar la creació literària i donar prestigi als creadors.


Es poden presentar obres fins al 30 de juny


El premi compta amb una dotació de 10.000 euros i s'ha incrementat respecte a l'edició passada, que va ser de 6.000 euros. Es poden presentar obres de temàtica lliure i en prosa de qualsevol gènere sempre que siguin originals i inèdites.

Per participar en el Premi "Diré el que em fuig" cal enviar les obres per correu electrònic a l'adreça preminarrativa@reus.cat fins al 30 de juny i la resolució es farà al mes de desembre. Per optar al premi, l'obra no pot haver estat guardonada en altres ocasions ni estar pendent de publicació ni altres tràmits.
 

"Diré el que em fuig" és un premi en honor a Gabriel Ferrater


Aquest premi vol homenatjar la memòria de Gabriel Ferrater i Soler, poeta, crític, traductor i lingüista nascut a Reus el 20 de maig de 1922. També per aquest motiu, el premi pren per nom el darrer vers del poema «A l'inrevés», que forma part del seu primer llibre "Da nuces pueris", publicat el 1960.

El jurat estarà integrat pel Regidor de Cultura i Política Lingüística, Daniel Recasens; l'editor de Viena Edicions, Enric Viladot; l'escriptora i llibretera, Silvana Vogt; la crítica literària, Marina Porras; l'editor de la revista Stroligut, Jesús Argentó; i la directora del Servei Municipal de Biblioteques, Cristina Garreta.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: