1 de 10
DISTINCIONS

L'Associació de concerts de Reus, premi «El més amic de Reus»

És un guardó que lliura anualment el Centre d'amics de Reus

Imatge d'un concert impulsat per l'Associació de concerts de Reus | Associació de concerts de Reus
per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 2 de juny de 2022 a les 19:45 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 2 de juny de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'entitat Centre d'amics de Reus (CAR) atorga anualment el guardó El Més Amic de Reus, per distingir les persones i entitats que "han dut a terme una trajectòria rellevant i han contribuït a enaltir el nom de la nostra ciutat arreu", segons s'ha apuntat per part del col·lectiu.

Aquest any, i per acord de la junta directiva del CAR (ratificat per l’assemblea general de socis) s'ha acordat nomenar El Més Amic de Reus 2021 a l’Associació de concerts de Reus, que compleix el seu centenari.

L’Associació de Concerts de Reus és una institució musical privada, fundada el 1921 sota la presidència del doctor Pere Barrufet i Puig. La fundació de l’associació va anar a càrrec d’un grup de reusencs melòmans que volien gaudir de concerts en directe sense haver de desplaçar-se a Barcelona. El concert inaugural va anar a càrrec del gran pianista francès Alfred Cortot, el 23 de desembre del 1921, al Teatre Bartrina. A inicis de l’any 1922, els concerts ja es programaven al Teatre Fortuny.

L’esclat de la Guerra Civil, l’any 1936, va fer que cessessin les activitats de la institució fins l’any 1954, temporada que va iniciar una segona època de l’associació, fins a l’actualitat. "El nostre Centre d’amics de Reus vol demostrar la seva admiració i reconeixement a l’associació de concerts de Reus, atorgant-li el nostre guardó més preuat", s'ha assenyalat. Es tracta, ja, de la 38a edició del lliurament de la distinció.

L’acte de lliurament se celebrarà l'11 de juny, durant un dinar. Les inscipcions es poden fer a la secretaria de l’entitat fins el dia 8 de juny.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: