AJUTS I SUBVENCIONS

Consell Comarcal i Ajuntament obren una oficina única d'habitatge

Gestionarà els ajuts i subvencions a la rehabilitació, entre altres

Els ajuts s'adrecen a propietaris i llogaters, així com a comunitats | ND
per M.B., Reus, Catalunya | 2 de juny de 2022 a les 16:32 |
El Consell Comarcal del Baix Camp i l’Ajuntament de Reus han posat en marxa de manera conjunta una oficina única que gestiona els ajuts per a la rehabilitació d’habitatges a la comarca. Aquesta iniciativa és fruit del conveni de col·laboració aprovat entre ambdues institucions per compartir una part de la tasca administrativa relacionada amb la gestió de les sol·licituds dels nous ajuts a la rehabilitació finançats amb fons Next Generation.

En aquest sentit, el conveni preveu la coordinació dels respectius equips tècnics. El Consell Comarcal i l’Ajuntament de Reus han rebut de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya una dotació de 30.000 euros, respectivament, per finançar el funcionament de l’oficina i la gestió dels ajuts. L’oficina té la seu al raval de Robuster 43, 1r 1a de Reus.

El servei funciona com a finestreta única per coordinar, informar, assessorar i facilitar la gestió dels ajuts i la prestació dels serveis relacionats.

Les ajudesSegons s'ha informat, s'impulsarà un programa d’ajuts per a les actuacions de rehabilitació de millora de l’eficiència energètica a nivell d’edifici de tipologia residencial col·lectiva, incloent els seus habitatges i els habitatges unifamiliars.

També tirarà endavant un programa d’ajuts a les actuacions de millora de l’eficiència energètica en habitatges, així com per a l’elaboració del llibre de l’edifici existent per a la rehabilitació i la redacció de projectes de rehabilitació.

Programa d'edificisQuant al programa d'edificis, hi haurà subvencions destinades a actuacions en els elements comuns dels edificis d’habitatges, ja siguin plurifamiliars o unifamiliars, per millorar l’eficiència i l’estalvi energètic i la rehabilitació en general, tant si són primeres residències o segones o estan desocupades. Podran ser-ne destinataris les comunitats de propietaris i propietats verticals, tant si són persones físiques com jurídiques. Per optar-hi, caldrà tenir la inspecció tècnica de l’edifici aprovada o admesa a tràmit.

Les actuacions subvencionals comprendran la rehabilitació de l’edifici en què s’obtingui una millora acreditada de l’eficiència energètica, que suposin una reducció del 30% del consum d’energia primària no renovable i també una reducció de la demanda en calefacció i refrigeració del 25% o el 35%, segons la zona climàtica. Les que impliquin la retirada de productes de construcció que tinguin amiant (un màxim de 1.000 euros per habitatge o de 12.000 euros per edifici).

El termini de presentació de sol·licituds per la convocatòria de 2022 va del 23 de maig fins al 31 de desembre de 2022 o fins que s'exhaureixin els fons.

Programa d'habitatgeAquesta línia s’adreça a les persones propietàries que volen adoptar mesures per millorar l’eficiència energètica del seu domicili habitual, com ara la modificació de tancaments, el canvi de finestres o el canvi de sistemes de climatització que substitueixin les energies fòssils per energies renovables o biomassa.

Poden ser destinataris els propietaris d’habitatges i també usufructuaris i llogaters, en el cas que assumeixin el cost de les obres. La intervenció ha de ser en el domicili habitual del beneficiari de la subvenció. L’obra ha de suposar una reducció de la demanda energètica del 7%, una reducció en el consum d’energia primària no renovable (EPNR) del 30% o una actuació que impliqui una millora en l’envolupant tèrmic de l’habitatge. El termini de presentació de sol·licituds per la convocatòria de 2022 és a partir del 7 de juny fins al 31 de desembre de 2022 o fins que s'exhaureixin els fons.

Llibre de l'edifici i projectesSón subvencions destinades a les comunitats de propietaris d’edificis d’habitatges construïts abans de l’any 2000 i que vulguin redactar el seu llibre de l’edifici o el projecte de rehabilitació. El llibre de l’edifici és l’estudi tècnic que dona informació sobre les característiques de l’edifici i proporciona a la propietat les instruccions d’ús i de manteniment necessàries per allargar la vida útil de l’edifici i evitar-ne la degradació.

Els destinataris poden comunitats de propietaris i propietaris dels edificis unifamiliars o plurifamiliars. Cal tenir la inspecció tècnica de l’edifici aprovada o admesa a tràmit. El termini de presentació de sol·licituds per la convocatòria de 2022 és a partir del 20 de juny i fins al 31 de desembre de 2022 o fins que s'exhaureixin els fons.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: