1 de 10
ENTITATS

L’arquitecte Jaume Serrallonga oferirà al Centre de Lectura una conferència sobre les obres de la Sagrada Família

Forma part dels actes del 400è aniversari del Gremi de la Construcció del Baix Camp

L'arquitecte Jaume Serrallonga, que durà a terme la conferència al Centre de Lectura | Cedida
per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 2 de juny de 2022 a les 12:32 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 2 de juny de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La sala d’actes del Centre de Lectura de Reus acollirà aquest dijous, a dos quarts de 8 del vespre, una xerrada programada dins els actes del 400 aniversari del Gremi de la Construcció del Baix Camp (GCBC) al voltant de l’estat actual de les obres de construcció de la Sagrada Família d’Antoni Gaudí.
 

Serrallonga s'ha encarregat del projecte de la sagristia de la Passió de la Sagrada Família

 
L’encarregat de pronunciar la conferència, que és oberta a tothom, és Jaume Serrallonga, doctor en Arquitectura per la Universitat Politècnica de Catalunya amb la tesi doctoral Geometria i mecànica en els models de Gaudí, i professor a diferents universitats. A la Basílica de la Sagrada Família ha estat membre del Departament de Projecte de la Sagrada Família fins a l’actualitat, que és coordinador d’accions culturals i visites sòcio-educatives. Al llarg de tots aquests anys, entre d'altres, ha estat l'encarregat dels projectes de les voltes de l'absis dels diferents nivells i la sagristia de Passió.
 
En la darrera fase projectual dels cimboris centrals ha col·laborat estretament en les dues torres de més envergadura, la de la Mare de Déu i la de Jesucrist, molt especialment en el gran hiperboloide de l’interior de la primera i en el nucli d’escala i ascensor de la torre que culminarà el temple. Després va treballar fins gairebé finalitzar el projecte de la futura façana de la Glòria.
 
El propi Jaume Serrallonga, abans de la seva conferència a Reus, explica que “sovint se’ns pregunta com és que l’obra pot continuar si el seu geni creador aviat farà 100 anys que ja és mort, i a més, durant el desastre de la guerra civil es va cremar tot el seu obrador amb el projecte a dins”.
 

Acabar el temple amb la major fidelitat possible


Per aquest motiu, a la seva exposició pretén demostrar que sí que és possible continuar el projecte d’Antoni Gaudí i que es treballa sempre amb l’esperit de construir amb la màxima fidelitat al que l’arquitecte havia imaginat i que, per tant, és just d’atorgar-li encara avui la seva autoria.

Finalment, a la xerrada es mostrarà l’estat actual de la construcció i com, el modern sistema constructiu de la pedra tesada, ha permès l’aixecament de les sis torres centrals a velocitat de vertigen, fins que la pandèmia a frenat els plans. En la data remarcable del 2026, el centenari, no veurem el temple acabat, però esperem que sí podrem veure l’edifici coronat, amb els sis cimboris, cosa que és el proper objectiu.
 
 
 
 
 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: