ESPORT I SALUT

La importància estratègica de l'esport per fomentar la salut pública

per M.B., Reus, Catalunya | 1 de juny de 2022 a les 20:57 |
Un instant del debat | Reus.cat
Nova sessió de debat en el marc del cicle d'opinió i reflexió al voltant del Pla estratègic de ciutat Reus horitzó 32. En aquesta, la temàtica sotmesa a anàlisi ha estat la pràctica social de l'esport, i com aquesta fomenta la salut de la població. Com les anteriors, la trobada ha estat al Castell del Cambrer, amb ponents experts, i la moderació d'un periodista. En aquest cas, de Jordi Cartanyà.

Els convidats, doncs, han estat Jordi Bros Ribes, expert en l'àmbit de l'esport; Tere Cousillas Fernández, responsable de Programes i Formació del Consell Esportiu del Baix Camp, i Luis Franco Bonafonte, especialista en Medicina de l'esport. Tots tres han compartit idees i reflexions amb els assistents. 

Entre algunes de les qüestions tractades, s'ha comentat l'accés a l'esport de la canalla. Ha estat Franco, precisament, qui ha subratllat la "importància" de fomentar l'exercici físic entre els infants, pels "beneficis" que aporta. Per part seva, Cousillas ha secundat l'exposició de Franco i l'ha duta més enllà, per centrar-la en les famílies. En aquest sentit, ha volgut destacar que una oferta "àmplia i variada" pot esdevenir "clau", a nivell comunitari, per "animar" pares i fills a practicar esport plegats. 

Al seu torn, Bros ha fet valer les instal·lacions públiques i els equipaments per fer esport en una ciutats, elements que ha descrit com "imprescindibles" i que, per tant "han de créixer". 

 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: