1 de 10
URBANISME

Cambrils estrena el nou passeig de vianants de l'avinguda del Mestral

Té zones enjardinades, un parc infantil i un carril bici

Les autoritats han visitat el nou passeig | Cambrils.cat
per Marc Busquets Obré, Reus, Catalunya | 1 de juny de 2022 a les 16:25 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 1 de juny de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Aquest matí de dimecres s'ha posat en funcionament el nou passeig de vianants que connecta l'avinguda Mestral de Cambrils amb la riera d'Alforja. L'alcalde, Oliver Klein; el regidor d'Urbanisme, Enric Daza, i el gerent de Promocions d'Aedas Homes a Catalunya, Miquel Amat, han assistit a l'obertura d'aquest espai verd que travessa la trama urbana en diagonal.

En la visita també hi ha participat la cap del Departament, Elena Pijoan, i l'arquitecte municipal que ha coordinat el projecte per part de l'Ajuntament, Ruben Heras. El nou passeig forma part de la urbanització del tram comprès entre els carrers de la Tramuntana, d'Horta de Santa Maria, de Garbí i el passeig Sant Joan Baptista de La Salle i "per tant han anat a càrrec de la promotora dels nous blocs d'habitatges, tal com preveu el Pla d'Ordenació Urbana gestionat pel Departament d'Urbanisme", segons han subratllat fonts municipals.

Així mateix, Aedas Homes també ha construït la vorera que ressegueix el perímetre del solar. Klein ha explicat que la nova avinguda de vianants uneix la platja i el port de Cambrils amb el barri de l'Eixample i permet l'accés directe a l'Ateneu Juvenil per l'entrada del darrere. Per la seva banda, el regidor d'Urbanisme ha destacat que "es tracta d'un espai verd pensat per passejar a peu o en bicicleta i gaudir en família amb zones enjardinades i un parc infantil". Finalment, el promotor de l'obra ha afirmat que l'edifici de 113 habitatges que han construït al costat de l'Ateneu "s'han dissenyat perquè s'integri al barri i alhora tingui un aire innovador" i ha exposat que al setembre es preveu començar les obres de l'altre edifici, que tindrà 108 habitatges i seguirà la mateixa línia.

La nova avinguda, que es converteix en una "avant-sala" del parc del Pescador, es caracteritza per la seva traça en diagonal respecte la trama urbana que l'envolta, la seva amplària de 30 metres i un plantejament més proper a una zona verda que a un carrer. El passeig, de 120 metres de longitud, s'estructura al llarg de eixos diferenciats, per vianants i per bicicletes, i té presència d'arbrat i zones enjardinades i compta amb jocs infantils. 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: