JUDICIAL

Condemnat a 8 anys d'internament el jove que va arrencar els ulls a un vigilant d'un hotel a Cambrils

Les parts han arribat a un acord i la sentència és ferma

per Redacció, Tarragona | 1 de juny de 2022 a les 16:19 |
L'hotel El Dorado de Cambrils, on els Mossos d'Esquadra van detenir un menor que va agredir un empleat de l'hotel i arrencar-li els dos ulls. | Ariadna Escoda/ACN
El jove que va arrencar els ulls a un vigilant de seguretat de l'hotel El Dorado de Cambrils ha estat condemnat a una pena de 8 anys d'internament. Els fets van tenir lloc la nit del 5 al 6 de juliol del 2021. El noi, que aleshores tenia 17 anys, va patir un brot psicòtic i va atacar brutalment el treballador de l'hotel, que va ingressar a l'hospital en estat molt greu.

El jove va haver de ser sedat durant la detenció per part dels Mossos. La fiscalia demanava inicialment una pena de 10 anys d'internament. Finalment les parts, però, després d'un període de negociacions, han arribat a un acord de conformitat en la compareixença celebrada aquest dimecres al Jutjat de Menors, segons han confirmat a l'ACN fonts judicials. La sentència és ferma.

Segons la sentència del jutjat de menors de Tarragona, a la qual ha tingut accés l'ACN, el vigilant va acudir a l'habitació de l'agressor després que aquest, estant amb la seva mare, va mostrar un comportament "estrany" i "agressiu". El jove el va agredir brutalment el vigilant, que exercia com a auxiliar de vigilant de seguretat, colpejant-lo reiteradament per tot el cos i arrencant-li els ulls. La víctima va patir traumatisme cranioencefàlic molt greu i nombroses lesions dels a la zona dels glòbuls oculars i el crani.

Després de passar 43 dies a l'hospital, 36 a l'UCI, les seqüeles el van deixar en un "estat vegetatiu permanent", amb "ceguera total" i el perjudici estètic causat per les ferides. Al setembre de 2021 va ser ingressat en una residència atès que és dependent per a totes les activitats bàsiques diàries.

El jove condemnat també va colpejar violentament el mobiliari de l'hotel El Dorado, causant danys per valor de 1.143 euros, i va intentar sostreure la pistola reglamentària d'un dels agents dels mossos que van acudir al lloc dels fets, al qual li va arribar a donar un cop de cap. Segons la sentència, el jove "presentava disminució severa de les seves capacitats intel·lectives i volitives" en el moment dels fets. El menor havia estat diagnosticat amb diferents trastorns mentals, amb simptomatologia com fòbia social, incapacitat de controlar els impulsos, tendència a l'aïllament social i simptomatologia d'angoixa i depressiva. Arran dels fets, va ser internat cautelarment en un centre sota règim tancat terapèutic.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: