1 de 10
POLÍTICA

El PSC denuncia que el govern «amaga» episodis d'inseguretat a Reus

Martín recorda que, en una moció al ple sobre la qüestió, Pellicer i Vázquez van titllar les propostes socialistes de "populistes i demagoges"

Els regidors socialistes Daniel Marcos i Andreu Martín, aquest dimecres | PSC Reus
per M.B., Reus, Catalunya | 1 de juny de 2022 a les 13:56 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 1 de juny de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El PSC Reus ha criticat aquest dimecres que el govern es posicionés en contra d’una moció "per treballar plegats per millorar la seguretat" de la ciutat tot al·legant que "era una proposta populista i demagògica perquè crea alarmisme i una sensació falsa d’inseguretat a la ciutadania”, segons paraules de la regidora de Seguretat Ciutadana, Dolors Vázquez, qui va afegir que “cal treballar amb objectivitat i no amb subjectivitat, amb dades reals”.

“Doncs bé, si mirem les dades reals, veiem que des que vam presentar la moció, el passat mes de març, fins a dia d’avui, hi ha hagut gairebé una vintena d’incidents a la ciutat”, ha revelat des del PSC Andreu Martín. Aquest ha exposat, en una roda de premsa a la seu del partit, que "el nostre objectiu no és fer populisme, és posar sobre la taula els problemes que preocupen als nostres ciutadans i ciutadanes per fer un Reus millor, i és ben clar que una de les inquietuds dels reusencs és la seguretat. Per això fem una crida al Govern per reunir-nos i treballar per millorar la seguretat de Reus”.

Per sostenir les seves paraules, Martín ha volgut comentar alguns fets que han tingut lloc a Reus recentment. D'aquesta manera, s'ha referit a l'assalt violent que va patir un home, al raval de Robuster; a la crema de contenidors arreu del terme; o a robatoris a la zona blava de l'Hospital Sant Joan. "Ja n'hi ha prou de negar la realitat que tenim a Reus, el govern s'esforça a fer-ho, però això només demostra incompetència i irresponsabilitat", ha dit.

"Tornem a reiterar la nostra anàlisi que, com ja hem demostrat, no és populista ni demagog, i tornem a oferir al govern la mà estesa en aquest tema tan delicat en aquest any de mandat que resta i pel qual cal continuar treballant per Reus", ha afegit el portaveu socialista, per a qui "el govern, format per Junts, ERC i Ara, hauria de mesurar millor les seves paraules i no titllar la nostra moció de populista ni demagoga, quan tenim registrats gairebé una vintena de successos a la ciutat en dos mesos".

Martín ha tancat la seva interveció tot recordant que Vázquez i l'alcalde, Carles Pellicer, van demanar "rigor" en les xifres que va presentar al PSC al ple per defensar la seva moció. En aquest sentit, ha indicat que el batlle va dir el que 2011 hi havia només 124 agents a la ciutat quan, però que segons les dades del departament d’Interior de la Generalitat de Catalunya, en tenia 159”. "L'alcalde deia que si les coses s’haguessin fet millor abans, ara estaríem en una altra situació, però les xifres diuen que hem passat de tenir 159 agents el 2011 a tenir-ne 148 el 2020, perdent nou policies durant el govern liderat per Carles Pellicer, mentre que en els anys que ell destacava, del 2005 al 2009 (en períodes de mandats socialistes) se’n van guanyar 11”.

"La millor forma de millorar la seguretat és que hi hagi més ulls, no policies o representats de l’administració, sinó que hi hagi més ciutadans al carrer, perquè no hi hagi zones per on les persones tinguin por de passar, com succeeix actualment”, ha reblat.
 

Gràfic elaborat pel PSC Reus amb l'evolució, per anys, dels efectius de la Guàrdia Urbana Foto: PSC Reus 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: