1 de 10
OCI NOCTURN

Tanquen la discoteca La Chismosa de Reus per manca de mesures de seguretat

Detecten deficiències en enllumenat i la senyalització al local, un soterrani al carrer de l'Amargura

Exterior de La Chismosa, a Reus | MBO
per Marc Busquets Obré, Reus, Catalunya | 1 de juny de 2022 a les 12:11 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 1 de juny de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El local d'oci nocturn La Chismosa, situat al número 44 del carrer de l'Amargura, haurà de tancar (almenys, temporalment) per haver incomplert "reiteradament" els requeriments fets pel consistori reusenc per implementar mesures de seguretat en cas d'emergència. Principalment, segons ha exposat el regidor d'Empresa, Carles Prats, s'ha detectat "manca d'enllumenat i de senyalització" al local, un soterrani.

Ara, la titularitat del negoci pot al·legar contra l'expedient sancionador (d'entre 1.500 i 5.000 euros) i el tancament, entès aquest com una mesura cautelar.

Els titulars del negoci poden al·legarPrats ha estat acompanyat pel batlle, Carles Pellicer, i per la regidora de Seguretat, Dolors Vázquez. Tots tres han defensat el sector local, i han volgut recordar "accions de suport" a l'oci nocturn per tal de pal·liar les conseqüències econòmiques de la pandèmia.
 

Pellicer, Vázquez i Prats, aquest dimecres, a la sala de premsa de l'Ajuntament de Reus Foto: MBO


De fet, han subratllat l'existència d'una campanya de la guàrdia urbana per tal de "prevenir" conductes incíviques als locals i als voltants, i han celebrat la "cooperació" de l'empresariat. La "nul·la voluntat de col·laborar" per part dels responsables de La Chismosa, sumada al fet que no s'han tractat les deficiències detectades (i reflectides en requeriments també a partir dels informes policials) han dut la regidoria a impulsar l'expedient sancionador i determinar el tancament com a mesura cautelar.

Aquest podria ser permanent, si els empresaris no actuen. La Chismosa tampoc s'hauria sotmès als "controls periòdics" que tota activitat de l'oci nocturn local ha de superar, segons ha comentat Prats. Val a dir que Vázquez ha confirmat que a l'exterior de la discoteca "s'han registrat episodis de soroll", si bé ha apuntat també que la sanció i el tancament imposat són conseqüència de l'incompliment de les pautes de seguretat exigibles.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: