ADMINISTRACIÓ

L'Ajuntament del Morell rep dos reconeixements en l’àmbit digital i de transparència

Un dels quals, la primera posició en el Reconeixement Administració Oberta 2021 dels municipis entre 1.001 i 5.000 habitants

L'Ajuntament del Morell | morell.cat
per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 1 de juny de 2022 a les 09:41 |
L’Ajuntament del Morell ha rebut, aquest passat mes de maig, dos reconeixements “que reivindiquen la seva maduresa digital i la bona tasca que s’ha dut a terme en matèria de transparència i informació pública”, segons l’alcalde del municipi i regidor de Noves Tecnologies del consistori, Eloi Calbet.

D’una banda, el Reconeixement Administració Oberta 2021. Uns guardons que el Consorci Administració Oberta de Catalunya atorga cada any als ajuntaments i consells comarcals que "han destacat en la transformació digital de la seva relació amb la ciutadania i en la seva gestió interna". Després d’haver aconseguit situar-se en el top 10 a l’edició 2020, aquest 2021 l’Ajuntament del Morell ocupa la primera posició en el grup de municipis d’entre 1.001 i 5.000 habitants.

D’altra banda, el Segell InfoParticipa a la qualitat i la transparència de la comunicació pública local. Es tracta d’una certificació que atorga la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) a partir de les avaluacions que realitza el Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural (LPCCP) de les webs locals. En aquest cas, el consistori té el 85% d’indicadors positius, i per obtenir-lo necessitava, almenys, un 80%. Val a dir que és una distinció única en l’àmbit estatal i, en la franja d’habitants del Morell, aquest és l’únic que disposa del segell de tota la demarcació de Tarragona. Així mateix, si ens fixem en altres ciutats més grans, el municipi es troba al mateix nivell que Salou, Reus o Calafell, mentre que Tarragona, per exemple, no el té.

Tot plegat, unes distincions que “són un reconeixement a les bones pràctiques, i a l’esforç que fem les administracions per digitalitzar-nos, sempre amb l’objectiu de millorar i facilitar la relació que tenim amb la nostra ciutadania”, ha destacat Calbet.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: