EDUCACIÓ

Estudiants de l'Institut Baix Camp participen en un projecte internacional

El programa MicroMón té l'objectiu de conscienciar sobre la resistència als antibiòtics

Alumnes de l'Institut Baix Camp al projecte MicroMón | Estel Romeu
per E.R., Reus, Catalunya | 31 de maig de 2022 a les 10:28 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 31 de maig de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El projecte internacional MicroMón ha apropat l'alumnat de l'Institut Baix Camp a un dels reptes principals de la salut humana: la resistència a l'antibiòtic microbià. L'alumnat de quart d'ESO, a través d'una optativa, han format part d'aquest programa que pretén fomentar els estudiants a exercir les carreres de ciència i tecnologia treballant el repte dels antibiòtics.
 

Els alumnes han contribuit a difondre el problema de la resistència als antibiòtics


Al llarg d'aquest projecte els alumnes han estat buscant bacteris del sòl susceptibles de generar antibiòtics, trobant fins a set soques bacterianes. Amb una estratègia d'aprenentatge i servei, l'alumnat  aprèn sobre la greu amenaça que suposa l'aparició i la distribució de la resistència als antibiòtics, contribuint així a millorar la informació i consciència ciutadana sobre aquesta problemàtica d'abast mundial.

S'estima que si no es posa remei a l'actual situació, hi haurà 10 milions de morts prematures cap a l'any 2050 a conseqüència d'infeccions bacterianes contra què ja no tenim o no tindrem antibiòtics eficaços. Per tal de conscienciar a famílies, alumnat i professorat de la problemàtica que suposa la resistència als antibiòtics així com dels diferents microorganismes existents, cada alumne ha creat una pàgina web.

MicroMón és un projecte internacional de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), que està integrat en la xarxa MicroMundo soci de Tinny Earth® de la Universitat de Wisconsin de la Societat Espanyola de Microbiologia. Els alumnes van poder assistir el dimecres 18 de maig a l'acte de cloenda a la UAB, en què els estudiants dels 10 centres que formen part del projecte Micromón van poder participar.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: