MÓN EMPRESARIAL

El TIC Sud i la Cambra de Reus aposten pel Digital Impulse Hub

Es tractaria d'una aliança entre agents públics i privats per digitalitzar les pimes i l'administració local

per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 31 de maig de 2022 a les 10:01 |
Representants del TIC Sud i la Cambra, a l'exterior de firaReus | Cedida
El Clúster TIC Catalunya Sud i la Cambra de Comerç de Reus han "refermat" el seu compromís de treball conjunt per la creació del Digital Impulse Hub de Catalunya, segons s'ha fet constar aquest dimarts. La candidatura que es planteja "suposa una aliança sense precedents" que uneix cambres de comerç, universitat, administració local i entitats que representen les empreses privades, com és el cas del TIC Sud, "per ajudar a digitalitzar les pimes i l’administració local" del país.

El Digital Impulse Hub de la Catalunya Sud és una "aposta estratègica" pel foment de la transformació digital i la digitalització de la indústria i el sector comercial. Aquest projecte contempla també la formació i capacitació digital, a més del creixement de les start-ups digitals; a la vegada que "potencia la innovació i la competitivitat internacional" de les petites i mitjanes empreses.

Des de les comarques del Camp, el Clúster TIC Catalunya Sud i la Cambra de Comerç de Reus "treballen de manera conjunta per l’impuls" de la iniciativa, de la qual també formen part les Cambres de Tarragona, Tortosa i Valls, així com l’Ajuntament de Tarragona i la Universitat Rovira i Virgili. La materialització del projecte, segons s'ha avançat, permetrà accedir als fons del Digital Europe Program orientats a fomentar la digitalització de les empreses i les persones.

En aquest sentit, el Clúster Mànager del TIC Sud, Sergi Novo, ha destacat la "importància" de la cooperació entre l’àmbit públic i privat “per seguir avançant en la transformació digital de les empreses i administracions aplicant serveis i solucions tecnològiques facilitades pel sector TIC del territori”.

I el president de la Cambra de Comerç de Reus, Jordi Just, ha assegurat que "aquesta nova col·laboració fa valer, més enllà de l’objecte concret que persegueix, l’aposta que la corporació va realitzar, des del primer dia, per potenciar generosament el Clúster TIC Sud. Un impuls que vam articular en plena sintonia amb l’Ajuntament de Reus i que subratlla la capacitat de fer xarxa entre dues realitats que juntes sempre són capaces d’articular sumes que multipliquen en benefici de la competitivitat i lideratge del nostre territori”.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: