1 de 10
OBRES I MILLORES

El camí de la Pedra Estela tindrà un vial per a vianants

L’Ajuntament de Reus treu a licitació les obres de millora per un import proper als 200.000 euros

Una imatge del camí de la Pedra Estela | Reus.cat
per E.R., Reus, Catalunya | 31 de maig de 2022 a les 09:24 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 31 de maig de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L’Ajuntament de Reus, a través de la regidoria de Recursos Humans i Medi Ambient, ha tret a licitació les obres de millora del camí de la Pedra Estela que inclouen un vial per als vianants. Aquestes obres contemplen el condicionament i millora del ferm del camí i l’ordenació de la mobilitat per a prioritzar la seguretat de vianants, amb un vial senyalitzat, i per facilitar la convivència de bicicletes i vehicles a motor.

L’actuació consistirà en la reparació de les bases o capes de paviment deteriorades, amb l’estesa d'una nova capa d'aglomerat asfàltic de 5 centímetres en tot l'àmbit; la millora de l’espai mitjançant una cuneta; un canal de drenatge de les aigües pluvials i la senyalització vertical i horitzontal d'un vial per a vianants.

El pressupost base de licitació de l’obra és de 188.503,25 euros (IVA inclòs) i la durada prevista de les obres serà d’uns dos mesos a partir de l’adjudicació.

​El regidor de Recursos Humans i Medi Ambient, Daniel Rubio, ha recordat que “el camí de la Pedra Estela és molt transitat per esportistes i persones que surten a caminar i amb aquesta obra millorem la seguretat de tots els que en són usuaris”. Rubio ha apuntat que el manteniment de camins “és una prioritat pel govern de la ciutat i cal fer compatible i ordenar els usos per augmentar la seguretat en la circulació.”

El camí de la Pedra Estela comença a la intersecció amb el carrer Velers i té una longitud superior als 2 quilòmetres. La intervenció prevista es farà des del carrer dels Velers fins el barri Montserrat. El vial per als vianants tindrà una amplada fixa d’1,10 a 1,20 metres. Aquesta intervenció forma part d'una partida de 360.000 euros que la regidoria de Recursos Humans i Medi Ambient destinarà aquest any a la millora dels camins

"Rutes saludables"El camí de la Pedra Estela forma part d'una de les Rutes Saludables de les Rutes Reus. Aquestes conviden a la pràctica esportiva guiada i també "a fer una immersió en el ric patrimoni de la ciutat a través del paisatge, la història, la cultura, els punts d'interès i els espais emblemàtics" del terme.

L'R10, ruta que comprèn el camí dels Morts i el camí de la Pedra Estela, té una longitud de 14 quilòmetres i compta amb una estimació de quatre hores de durada a peu i d'una hora en el cas de fer-la en bicicleta. Es poden consultar aquí.

 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: