1 de 10
EQUIPAMENTS

El museu de la Necròpolis paleocristiana de Tarragona podria reobrir el 2024

Els ministeris de Turisme i de Cultura anuncien una inversió de 7 milions d'euros

La Necròpolis paleocristiana de Tarragona, amb l'edifici del museu al centre | Josep M. Llauradó
per Josep Maria Llauradó Serra, Tarragona | 3 de juny de 2022 a les 09:30 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 3 de juny de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Inversió milionària l'anunciada per part dels ministeris de Turisme i de Cultura a Tarragona. En un nou pla que conté diverses actuacions arreu de l'Estat de fins a 35 milions, 7 d'aquests aniran destinats a la rehabilitació i l'obertura del museu de la Necròpolis paleocristiana de l'antiga Tàrraco. Aquest edifici porta 30 anys tancat a qualsevol visita, si bé els turistes poden conèixer el patrimoni exterior i també mitjançant una exposició en un mòdul a l'entrada.

Els ministres Miquel Iceta i Reyes Maroto han assistit a una trobada amb les autoritats locals per comunicar oficialment l'inici de les obres a partir del mes de gener de 2023, en el marc d'un pla de transformació, recuperació i resiliència finançat per la Unió Europea.

El projecte, que implicarà el tancament temporal d'alguns accessos a l'espai, podria estar completament acabat a l'estiu de 2024, si bé el ministre Iceta s'ha volgut curar en salut i ha advertit que tot el que té a veure amb el patrimoni sol retardar-se més del desitjat. L'objectiu de la intervenció és la recuperació de la Necròpolis i de l'edifici neoclàssic i entre les intervencions hi ha l'aïllament de la coberta, la impermeabilització del terrat perimetral, la restauració de les façanes, l'eliminació de patologies d'humitats i eliminar les barreres arquitectòniques.

D'aquesta manera, la ciutat recuperarà part de l'antic cementiri romà, en la que és una part dels terrenys originals ja que també hi ha restes sota el centre comercial adjacent, el Parc Central. Iceta ha lamentat la situació "manifestament injusta" d'aquest recinte en les tres últimes dècades, que tot i estar transferida la seva gestió a la Generalitat no ha tingut cap actuació significativa.

Segons Reyes Maroto, el projecte permetrà "millorar la competitivitat del sector turístic". I és que a banda de Tarragona, les ciutats de Càceres, Madrid, Sagunt, Zamora o Sòria també rebran part d'aquesta pluja de milions en patrimoni.

Entre les autoritats locals assistents hi havia regidor de Patrimoni de l'Ajuntament de Tarragona, Hermán Pinedo, i l'alcalde de la ciutat, Pau Ricomà. Segons Iceta, Ricomà li ha traslladat la necessitat de rebre inversions per a l'edifici de l'antiga Tabacalera, també adjacent a la Necròpolis, alhora que també ha reclamat una ampliació de la biblioteca pública.
 

Les autoritats, aquest dilluns, a la Necròpolis paleocristiana de Tarragona. Foto: Josep M. Llauradó

Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: