1 de 10
PATRIMONI

La 25a edició del festival Tarraco Viva es dedicarà al centenari de la descoberta de Tarraco

L'organització apunta que el certamen ha superat les dades de públic de l'any passat i ha exhaurit el 80% d'entrades

Imatge de Tarraco Viva enguany. | Ariadna Escoda/ACN
per Redacció, Tarragona | 30 de maig de 2022 a les 08:19 |
Aquest article es va publicar originalment el 30 de maig de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El festival romà de Tarragona, Tarraco Viva, dedicarà la 25a edició al centenari de la descoberta de la necròpolis de Tarraco. Així es va anunciar ahir diumenge en el marc de l'acte de cloenda del certamen, que ha superat les dades de públic de la passada edició, condicionada per les restriccions de la pandèmia.

D'aquesta manera, l'any vinent es posarà l'accent en el patrimoni tarragoní com són l'amfiteatre, el fòrum o les muralles. Segons el director del certamen, Magí Seritjol, el pròxim festival serà "molt ambiciós" i buscarà involucrar més institucions. En aquesta línia, el conseller de Patrimoni de Tarragona, Hermán Pinedo, ha assegurat que es treballa per ampliar el pressupost a través de la col·laboració entre més administracions.

El festival va posar punt final a la 24a edició al Camp de Mart, després de dos caps de setmana en què les grans descobertes de l'arqueologia han centrat el programa d'activitats repartides en cinc localitats del Camp de Tarragona. L'organització ha valorat positivament l'assistència de públic, que ha superat els registres de 2020 i 2021 i ha exhaurit el 80% de les entrades disponibles. Tot i que enguany no s'han superat les dades prèvies a la pandèmia, el director del festival confia que l'any vinent es podran millorar els registres.

La 25a edició mantindrà la seva durada però s'avançarà unes dues setmanes en el calendari per evitar coincidir amb la campanya electoral ni en els comicis municipals previstos per finals de maig. El director de Tarraco Viva, Magí Seritjol, ha remarcat que de cara l'any vinent caldrà que més institucions -a banda de l'Ajuntament- reforcin el seu compromís envers un festival que va ser "pioner 24 anys enrere". Per la seva part, el conseller de Patrimoni de Tarragona, Hermán Pinedo, ha marcat altres possibles objectius de futur, com podrien ser internacionalitzar el festival o allargar-lo amb activitats durant tot l'any.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: