1 de 10
AIGUA

S'inaugura la nova depuradora de Botarell

Amb una inversió superior als 2,7 MEUR

Inauguració de la nova depuradora de Botarell | Cedida
per Reusdigital.cat, Botarell | 28 de maig de 2022 a les 11:31 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 28 de maig de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El director de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA), Samuel Reyes, i l'alcalde de Botarell, Lluís Escoda, acompanyats pel director dels Serveis Territorials d'Acció Climàtica, Àngel Xifré, i per la presidenta del Consell Comarcal del Baix Camp, Rosa Maria Abelló, entre d'altres autoritats, han inaugurat aquest dissabte la nova depuradora del municipi. Els treballs han suposat una inversió de 2,7 milions d'euros, que  inclouen l'execució dels treballs i garantir el funcionament de la planta durant un any. La nova depuradora, que s'ha construït en un termini de 12 mesos, és de tipus compacte, amb tractament de fangs activats d'aireació prolongada i reducció de nutrients.

La planta té una capacitat per tractar un cabal de 326 m3/dia (població equivalent de 2.000 habitants) i substituirà l'actual depuradora que saneja les aigües residuals del municipi, construïda als anys 80 del segle passat, i amb capacitat per tractar 200 m3/dia (població equivalent de 800 habitants). S'incrementa així en més d'un 40% la capacitat de sanejar les aigües residuals del municipi.

La nova depuradora garantirà les necessitats de sanejament actuals i futures, tenint en compte que Botarell  ha doblat la seva població en els darrers 20 anys. A més d'ampliar la capacitat de tractament, la nova instal·lació garantirà una correcta eliminació del nitrogen.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: