1 de 10
SOCIETAT

Més de mig milió per reforçar els serveis d'acollida i atenció a les dones al Camp

Contractaran agents addicionals, un dels quals al consistori reusenc i un altre al Consell Comarcal del Baix Camp

Una imatge de la façana del consistori reusenc | Reus.cat
per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 27 de maig de 2022 a les 17:13 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 27 de maig de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Govern reforçarà els serveis de primera acollida, d’informació i atenció a les dones al Camp de Tarragona amb 591.133,83 euros. Aquests fons extraordinaris es destinaran als ajuntaments de municipis de més de 20.000 habitants i als consells comarcals dels territoris que han rebut un major impacte per l’arribada de persones desplaçades per la guerra d’Ucraïna.

Els ajuts permetran contractar 11 agents d'acollida addicionals, que s’ubicaran en els consistoris de Salou, Vila-seca, Cambrils, Reus, Tarragona i Valls, i en els consells comarcals del Tarragonès, el Baix Camp i la Conca de Barberà. L'actuació s'emmarca en el programa de suport als ens locals impulsat pel Departament d’Igualtat i Feminismes, dotat 2,9 milions d'euros. "Amb aquesta transferència volem donar suport als ens locals que tenen més incidència d’arribades de persones refugiades al Camp de Tarragona", ha afirmat la directora dels Serveis Territorials del Departament d'Igualtat, Eva Ferran Roig.

Actualment, a Catalunya hi ha unes 21.500 persones ucraïneses acollides. D'aquestes, 3.100 es troben al Camp, especialment a les comarques del Tarragonès i el Baix Camp. A banda, de la contractació d'11 agents addicionals, els fons també serviran per reforçar serveis de traducció, s'hi destinaran 110.000 euros, i per ampliar l'oferta de mòduls formatius i informatius per a les persones refugiades amb una partida de 12.000 euros.

A més, la transferència preveu un finançament addicional de 12.000 euros per a diversos serveis d’informació i atenció a les dones (SIAD) de les comarques tarragonines. "Tenint en compte que la immensa majoria de persones refugiades ucraïneses són dones, i que els SIAD han de poder donar una resposta eficaç davant de les situacions de vulnerabilitat en què es puguin trobar, també s'ha aprovat un ajut per reforçar els serveis dels municipis amb més impacte", ha dit Ferran.

"Per a nosaltres és important garantir els drets de totes les persones nouvingudes i poder-les acompanyar en la seva inclusió al nostre país, aportant a la vegada una perspectiva feminista en els serveis d’atenció", ha afegit la directora.

La vegueria del Penedès rebrà més de 167.000 eurosA la les comarques del Penedès, que actualment acullen gairebé 2.000 persones procedents de la guerra d’Ucraïna, s’ha previst una inversió de 167.695,59 euros. Aquests fons permetran, entre altres, la contractació de tres agents d’acollida, que treballaran a l’Ajuntament del Vendrell i als consells comarcals de l’Alt Penedès i l’Anoia.

Aquests ens rebran també 30.000 euros per reforçar els seus serveis de traducció, així com 36.000 euros per enfortir els serveis d’informació i atenció a les dones. A banda, es destinarà un import de 9.750 euros per subvencionar mòduls formatius i informatius que s’ofereixen a les persones refugiades des de tots els consells comarcals i ajuntaments de municipis de més de 20.000 habitants.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: