FUTBOL TERRITORIAL

Un grup d'antics socis recupera el FC Cambrils

Els impulsors de la recuperació volen constituir un equip de Quarta catalana

Celebració del FC Cambrils, el 2016, per l'ascens a la Primera Catalana; la temporada següent ja va jugar com a Reus B Cambrils | Lluís Rovira i Barenys
per Lluís Rovira i Barenys/ Revista Cambrils/ GDDCT, Reus, Catalunya | 27 de maig de 2022 a les 16:17 |
El FC Cambrils s'ha tornat a constituir legalment. Fruit de la tasca portada a terme per un grup d'antics socis hagi fet els passos pertinents, des de ja fa tres anys, de cara a fer-ho possible. I s'ha fet de manera que s'ha pogut conservar l'antiguitat, l'escut i tot el que s'hi relaciona, segons han explicat tres dels responsables d'aquest recuperat FC Cambrils, Joan Ferraté, Lluís Crusells i Eduard Martí, a revistacambrils.cat.

A hores d'ara ja s'ha obert el període d'inscripció per a xiquets i xiquetes de cara a poder formar equips de la base i, al mateix temps, s'està treballant per poder formar un equip que competiria aquesta propera temporada a la Quarta Catalana. Paral·lelament, els responsables de la recuperació del club cambrilenc, han encetat, fa temps, els tràmits per mirar de recuperar les categories que tenia el FC Cambrils abans de l'absorció per part del CF Reus Deportiu.

Val a dir que el FC Cambrils va aprovar la dissolució del club en una assemblea extraordinària que es va celebrar el 20 de juny de 2016. En aquella assemblea es va acordar que la dissolució es faria efectiva el 30 de juny d'aquell any. Anteriorment, l'acord de l'absorció del FC Cambrils per part del CF Reus Deportiu ja s'havia acordat en una altra assemblea extraordinària celebrada el 15 de març de 2015.

Joan Ferraté: "La fusió que es va fer entre el Reus Deportiu i el FC Cambrils va ser il·legal"Aquesta rocambolesca història de la recuperació del FC Cambrils es remunta tres anys enrere. Joan Ferraté, que és el nou president del FC Cambrils, explica que "ara fa tres anys estava a la seu de la Federació Catalana de Futbol, a Barcelona, i vaig poder sentir com l'advocat de Gerard Piqué, que llavors estava interessat en comprar el Reus de Tercera i encara no havia iniciat els tràmits per comprar l'Andorra, parlava sobre aquest tema. Resulta que la fusió que es va fer entre el Reus Deportiu i el FC Cambrils va ser il·legal".

Ferraté explica que va quedar estranyat en conèixer aquesta afirmació i que aprofitant que ja estava a Barcelona va anar a la seu de la Secretaria d'Esports de la Generalitat a preguntar-ho, "allí ens van dir que ja s'havia advertit d'això en el seu moment, que la fusió no es podia fer ja que una Societat Anònima Esportiva (SAE), com era el CF Reus Deportiu, no pot absorbir un club sense afany de lucre, com era el FC Cambrils. Legalment, les dues entitats han de ser SAE".

Ferraté diu que fins i tot va poder veure la carta que des de la Generalitat es va enviar als dos presidents dels dos clubs implicats dient-los-hi que no es podia fer ni la fusió ni l'absorció". Joan Ferraté explica que un cop coneguda aquesta situació es va interessar per la recuperació del FC Cambrils, "ens van dir que la junta estava caducada i que si presentàvem una junta nova es podia recuperar. Em van dir que busqués uns 10 o 12 socis antics i omplís els papers de renovació de junta". Posteriorment, es van reunir els carnets de 12 antics socis i es va tornar a la Generalitat per formalitzar la nova junta. Abans, es va comprovar que el FC Cambrils no tenia cap deute. Aquests tràmits es van enllestir entre el juny i el juliol de 2019 i tot plegat ha patit un ajornament fins ara per culpa de la pandèmia.

En aquests moments el FC Cambrils ja ha encarat el que ha de ser la temporada de la seva recuperació, la 2022/ 2023. Ara fa poc ja ha presentat el seu projecte a l'Ajuntament cambrilenc i, segons Ferraté. "a l'Ajuntament ens han dit, endavant". Ara obrirem les inscripcions i tenim fe que amb algun equip o altre de base arrencarem, a més de l'equip de Quarta Catalana".

Recurs per recuperar les categories dels equips del FC Cambrils en el moment de la fusióAl mateix temps, els responsables de la recuperació del FC Cambrils han reclamat dins el procés concursal pel deute del CF Reus Deportiu. Segons Ferraté, "hem presentat un recurs a Madrid en el que reclamem la categoria de Primera Catalana per a l'equip amateur, que és la que teníem en aquell moment de la fusió, a més de la categoria de l'equip femení i dels equips base que teníem en aquell moment".
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: