PORT TARRAGONA

La gavina corsa augmenta un 80% la seva presència al Port Tarragona

L’esplanada del Far de la Banya i el Moll de la Química són els principals llocs triats per la colònia

Taula amb l'evolucide gavina corsa al Port Tarragona | Port Tarragona
per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 27 de maig de 2022 a les 10:04 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 27 de maig de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L’equip del Medi Ambient del Port Tarragona ha comptabilitzat, fins a mitjans del mes de maig d’aquest any, un total de 439 nous nius de gavina corsa (amb nom científic Larus audouinii) dins del recinte portuari. Aquesta dada representa, a poc més de dos mesos del final del període de nidificació, un 80,33% d’augment amb relació a l’any 2021.

L’esplanada del Far de la Banya i el Moll de la Química són els indrets principals on aquestes aus han triat nidificar, aus declarades com a "vulnerables" pel Servidor d’Informació ornitològica de Catalunya. Es tracta d’un gran augment, tenint en compte que, a durant l’any 2021 es van comptabilitzar només 244 nius, a causa de la presència inesperada de depredadors de nius a la zona, fet que les va fer sentir amenaçades.

El Port Tarragona ha fet la senyalització de les colònies, la col·locació de tanques per delimitar i protegir les zones de cria i alhora garantir l'activitat portuària i la restricció de l'accés a les colònies. Aquesta acció ha permès fer el seguiment de la migració de cada exemplar i del retorn a les zones de cria. D'aquesta manera, s'ha pogut constatar que molts dels adults reproductors presents al Port de Tarragona ja van néixer aquí i han tornat per nidificar-hi.

En aquests darrers dies l’equip de medi ambient del Port han vist les primeres cries de gavines i, esperen, durant els pròxims dies, l’eclosió de la majoria dels ous.

Evolució de la gavina corsa al Port Tarragona: 
 

Taula amb l'evolució de nius gavina corsa al Port Tarragona Foto: Port Tarragona


 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: