1 de 10
EDUCACIÓ

Treball destinarà 65 milions a cursos de formació contínua per arribar a 250.000 empleats

Cada territori tindrà una oferta acadèmica enfocada al seu model productiu

Una classe d'un curs de formació per a adults. | Eloi Tost/ACN
per Redacció, Tarragona | 26 de maig de 2022 a les 17:41 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 26 de maig de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Departament d'Empresa i Treball destinarà enguany 65 milions d'euros a cursos gratuïts de formació continuada amb l'objectiu d'arribar a 250.000 persones treballadores a tot Catalunya. El pro-grama, que es duu a terme de la mà del Consorci per a la Formació Contínua de Catalunya (CFCC), contempla una oferta per a la majoria de sectors, si bé es potencien els estudis d'atenció a les persones i els de fonts d'energia.

Alhora, a cada territori s'incrementarà el nombre de cursos dels models productius que li siguin més propis. La intenció és que els empleats no deixin de formar-se i puguin aportar més valor a les empreses on treballen, alhora que els empresaris puguin aprofitar l'oferta acadèmica per tenir empleats més capacitats.

Tal com ha explicat el Secretari de Treball, Enric Vinaixa, el pressupost s'ha incrementat més d'un 25% respecte l'any passat, en bona part gràcies a l'aportació de 23 MEUR procedents dels fons europeus. Així, també es pretén incrementar el nombre de persones formades per arribar "a percentatges de països de l'entorn". "Fem una crida a que s'aprofiti i que ens generin la necessitat" de que hi hagi més pressupost, ha instat el número dos de Treball.

La directora del CFCC, Ariadna Rectoret, ha explicat que molts dels cursos "capaciten" per dur a terme diferents tasques, mentre que altres són obligatoris per exercir. "Altres són titulacions oficials d'idiomes o certificats de professionalitat equivalents a Formació Professional de grau mitjà o superior", ha concretat. Alhora, des del CFCC es prepara formació específica per un determinat sector que tingui alguna necessitat concreta i s'adapta any rere any. En els darrers anys ha crescut la demanda de cursos del sector energètic i tecnològic per part tant de treballadors com d'empreses.

Rectoret ha manifestat que l'oferta que planifiquen es basa en el volum de treballadors de cada sector que hi ha a cada territori. Amb tot, la directora ha instat tothom a no limitar-se a les formacions del seu territori, ja que "pràcticament tota l'oferta" es pot cursar en línia. Això ha "democratitzat" els estudis i igualat el percentatge de treballadors de cada comarca que hi accedeixen. Així, en el cas de Tarragona, hi ha més oferta específica en el sector social, educatiu, idiomes, formació bàsica en tecnologies, en l'àmbit comercial o en la química. A les comarques tarragonines el 2021 es van formar 16.000 persones i l'objectiu per enguany és arribar a les 28.000.

Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: