1 de 10
MEDI AMBIENT

El Consell de Cambres de Catalunya demana un Pla de protecció per al Delta

Insten les autoritats a reconeixèr-lo "com un dels espais europeus més amenaçats per l’emergència climàtica" a través d'un manifest

Una imatge d'arxiu de la platja de la Marquesa, en què es va fer una aportació de sorra | Cedida
per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 26 de maig de 2022 a les 16:56 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 26 de maig de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Delta de l’Ebre "necessita solucions urgents". És la rotunda afirmació d'un text del Consell de Cambres de Catalunya, per a qui la "realitat" d'aquest territori "s’agreuja cada cop més, i cal que sigui una prioritat per a l'administració". En un comunicat difòs aquest migdia de dijous, s'ha donat a conèixer que la Comissió d’Ordenació del Territori del Consell General de Catalunya ha decidit, "per unanimitat, proposar a les cambres catalanes donar suport al manifest en defensa del Delta de l’Ebre".

Per aquest motiu s'ha difòs igualment un document en què les cambres catalanes "reclamen" a les autoritats competents, nacionals, estatals i internacionals "reconèixer el Delta de l’Ebre com un dels espais europeus més amenaçats per l’emergència climàtica", quelcom que al seu parer "afecta tant als seus sistemes naturals com el sistema socioeconòmic" de la zona; i desenvolupar un pla de protecció "prenent com a orientació estratègica" les mesures recollides al document La problemàtica del delta de l’Ebre enfront de la regressió i la inundació. Propostes d’actuacions consensuades des del territori, de la Taula de Consens pel Delta.

El manifest estableix un altre objectiu, el de mobilitzar els recursos "necessaris" per portar a terme el pla i, d'aquesta manera, protegir el delta "enfront dels desafiaments presents i futurs de l’emergència climàtica".

Suport de les cambres catalanes a la Taula de Consens pel DeltaL'alcalde de Deltebre, Lluís Soler, , i el de Sant Jaume d’Enveja, Joan Castor, així com diferents autoritats locals deltebrenques, han rebut els membres de la Comissió d’Ordenació del Territori de les cambres catalanes a la platja de la Marquesa, on han fet un recorregut en què "han pogut comprovar in situ la urgència d’actuació que requereix el delta".

Tot seguit, la Comissió d’Ordenació del Territori s’ha reunit amb alcaldes i membres de la Taula de Consens pel Delta, "en la qual han mostrat el seu suport a la iniciativa, que té com a finalitat la salvaguarda" de la zona, "sotmesa a una continuada desaparició física".

L'enginyer i portaveu tècnic de la Taula de Consens pel Delta, Rafa Sánchez, ha fet una presentació tècnica sobre el projecte del Pla Delta de l’Ebre.

 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: