VIDA MUNICIPAL

Mont-roig treu a concurs el servei de càmeres de seguretat i vigilància

El preu de la licitació és de 248.000 euros sense IVA

Les càmeres seran en «punts estratègics» del terme | ND
per M.A., Reus, Catalunya | 31 de maig de 2022 a les 08:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 31 de maig de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L’Ajuntament de Mont-roig del Camp ha obert un concurs públic per presentar ofertes pel nou servei de vigilància i control de matrícules al municipi amb un rènting de 5 anys i possibilitat de compra. El servei contractat l’oferirà l’empresa guanyadora a través de 13 càmeres de vigilància i una càmera d’entorn que permetran controlar tots els vehicles que accedeixen per les principals vies d’entrada als diferents nuclis i urbanitzacions del municipi.

El preu de la licitació és de 248.000 euros sense IVA i es poden presentar ofertes fins al 17 de juny. Aquest projecte de millora de la vigilància al municipi "pretén, al mateix temps, incrementar la sensació de seguretat i evitar fets incívics i delictius. Malgrat no tenir un problema greu en aquest àmbit ni ser un municipi amb fets delictius alts, sí que es creu important avançar en la prevenció i la detecció de conductes incíviques", s'ha apuntat des del consistori.

Fonts municipals han argumentat que "de fet, està demostrat que la instal·lació de càmeres redueix els delictes. És per això que aquest sistema de videovigilància permetrà reforçar la tasca que du a terme la Policia Local, aprofitant alhora, els avantatges de les noves tecnologies".

Lectura de matrículesEl sistema estarà complementat amb un sistema de reconeixement de matrícules amb capacitat d'anàlisi de les captures, gestió d'avisos i sistema de telecomunicacions per al control de les entrades i les sortides de vehicles del municipi i la detecció d'aquells que "siguin potencialment perillosos o d'interès policial".

El contracte que surt a concurs públic inclou el subministrament de 13 punts de seguretat de càmeres amb lectors de matrícules i una càmera d’entorn, la col·locació dels elements necessaris de suport de les càmeres i del sistema d’alimentació elèctrica; la planificació, coordinació, configuració i programació d’equipaments i posada en marxa, el subministrament i la instal·lació de tot l’equipament tècnic i tota la infraestructura necessària per enregistrar les dades per fer-ne el seu seguiment en cas que la Policia Local ho precisi.

Situació de les càmeresSe situaran en diversos "punts estratègics" del municipi, com són la cruïlla entre la T-323 i la T310-z a Mont-roig; l’accés a la urbanització Club Mont-roig; l’accés al Casalot a la zona Roma; al carrer d'Oleastrum al Pont del Riu Llastres; a la N-340 a la riera de Riudecanyes; o a la T-322, de camí de l’Ermita. 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: