ART I CULTURA

Art electrònic per parlar de vida, identitat i natura

El Festival ISEA arriba a Reus amb l'exposició d'art digital Orígens, a Cal Massó, i amb el màping que s'estrenarà a la Casa Navàs

Orígens compta amb 17 obres d'art electrònic | Estel Romeu
per Estel Romeu, Reus, Catalunya | 26 de maig de 2022 a les 11:48 |
Art electrònic per parlar d'orígens, naixement i evolució: art electrònic per parlar del passat, el present i el futur. Aquest és el concepte de l'exposició Orígens de la Beep Collection, que ha aterrat a Cal Massó dins la 27a edició de l'International Symposium on Electronic Art, que se celebrarà a Barcelona enguany.

Del 26 de maig al 23 de juliol, Reus exposarà Orígens, la col·lecció d'art electrònic formada per obres d'autors pioners en l'art contemporani, com Peter Wiebel, Marcel·lí Antúnez o Antoni Abad. L'exposició gira al voltant del concepte d'evolució i el desenvolupament de la vida, a més de la identitat, l'aparença, la natura o la intel·ligència artificial.

Orígens compta amb 17 obres d'art electrònic


La mostra està formada per 17 obres que a través de mitjans com la imatge, el so, la interacció i la programació plantegen les qüestions englobades en el concepte Orígens. La comissària de l'exposició, Roberta Bosco, ha explicat que a l'art electrònic "l'anomenen art del futur, però a mi m'agrada dir que és l'art del present perquè és l'art d'ara i tots els artistes han treballat sempre amb els mitjans que disposaven en aquell moment".
 

Aquest dijous 26 de maig s'estrenen l'exposició Orígens i el màping de la Casa NAvàs Foto: Estel RomeuDins d'Orígens hi trobem l'obra Rainbeats, de Josecarlos Flórez, becada per la Fundació Privada Reddis. Aquesta obra busca transformar el llenguatge de les dades massives en experiències sensorials, de manera que transforma dades atmosfèriques en partitures musicals que es reprodueixen a l'instant.


La Casa Navàs estrena un nou màping aquest dijous 


Una altra peça inclosa en el Festival ISEA és el màping que s'ha creat per a la Casa Navàs i que s'estrenarà aquest dijous a la nit. Dissenyat per Alba G. Corral, el màping representa un binomi entre el passat i el present i, amb una durada de deu minuts, plasmarà textures, vitralls i imatges sobre la façana de la casa modernista. A partir d'un quart d'11 de la nit i fins a les dotze, es projectarà cada deu minuts per traslladar els elements de l'interior de la casa a l'exterior de manera visual i electrònica.

Reus acull aquesta mostra dins el Festival ISEA que tindrà lloc a Barcelona del 10 al 16 de juny i que, en aquesta edició, ha retornat a Europa després de deu anys. Orígens es podrà visitar a Cal Massó fins al 23 de juliol i cada dijous i dissabte s'oferiran visites guiades.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: