ART

Tot repensant el nostre lloc en l'univers

El Centre de Lectura inaugura la mostra artística "Entremig de moltes", d'Anna Viilamú i Albert Gironès

Una de les obres de l'exposició | Cedida
per M.B., Reus, Catalunya | 30 de maig de 2022 a les 08:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 30 de maig de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El dijous 2 de juny a les 8 del vespre, el Centre de Lectura de Reus inaugurarà l'exposició Entremig de moltes, d'Anna Viilamú i Albert Gironès. La mostra podrà visitar-se fins al 3 de juliol.

Desplaçament i relació amb nous entornsVilamú (Vic, 1995) i Gironès (Valls, 1995) treballen conjuntament des de fa més de cinc anys en diversos projectes que "tenen com a denominadors comuns el desplaçament del seu lloc habitual de treball i la relació amb els nous entorns que això comporta, i els vincles amb els relats i els elements que no encaixen del tot amb la normalitat", segons s'ha assenyalat des de l'entitat reusenca.

En l'exposició, que podrà veure's a la sala Fortuny, els dos artistes presenten Un inganno tira l'altro, una peça que exemplifica aquesta manera de treballar. És un projecte desenvolupat en residència a Rad'Art Project, a San Romano di Mercato Saraceno, un petit poble italià on la parella d'artistes va detectar la presència de set cercles retallats en un camp de conreu i va buscar-ne l'explicació a través de les històries i teories dispars que la gent els explicava, com si es tractés d'una investigació de fets paranormals.

A la recerca de l'inusualDe fet, el fet "més o menys estrany o paranormal", s'ha subratllat per part de l'organització de la mostra, apareix en les restants obres que formen Entremig de moltes, com en dos dels projectes de Gironès. El primer, Seguint els contabrontus, fa referència als "monstres" que habiten la muntanya de Miramar (Alt Camp) i que va ser presentada el 2017 amb la col·laboració de Vilamú; i Aquella vez que vimos luces en el cielo, resultat d'un treball de camp al poble de Pradena del Rincón (Madrid), que vincula mutacions genètiques, aparicions extraterrestres i la història del municipi.

En una de les peces més recents del tàndem, Era un cos però eren molts, reapareix l'element de ciència ficció "com a marc contextual on situar reflexions sobre l'individu i la comunitat, alhora que ens donen eines per a crear el nostre propi relat centrat en el comportament vegetal i la relació d'aquest amb allò que ens sembla estrany i aliè a com pensem la vida des de la mirada antropocèntrica", s'ha apuntat finalment per part de l'entitat reusenca.

El treball de Gironès i Vilamú, doncs, convida a reflexionar sobre la necessitat humana de produir pensament simbòlic, però també a repensar el nostre lloc en l'univers, en un món entremig de molts, com a espècie enmig de moltes o com a individus entre comunitats, i a acabar prenent consciència dels nostres processos vitals, interns, socials i simbiòtics.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: