ENTITATS

El Círcol presenta els actes del seu 170è aniversari

Destaca un cicle de conferències, de cara l'any que ve

per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 26 de maig de 2022 a les 08:26 |
Mis i Terradellas, a El Círcol | Cedida
El Círcol de Reus ha presentat els actes de celebració del seu 170è aniversari justament a les portes de complir la data de la seva celebració, el dissabte 28 de maig. En paraules de la seva presidenta, Patrícia Terradellas, "som conscients de la importància que té celebrar 170 anys, com a entitat degana de Reus, volem donar a conèixer la nostra història, i a través d'ella, la història de la ciutat i la d'una burgesia emprenedora que va convertir Reus en la segona ciutat de Catalunya després de Barcelona".

També ha parlat de l'evolució i l'adaptació als nous temps de l'entitat. "Parlem de la història d'una entitat que s'ha anat obrint a la ciutadania, en especial aquests darrers anys" i que "es manté viva i amb voluntat de permanència com ho demostra que al voltant del 50% dels seus associats han demanat participar en l'acte d'inauguració d'aquest 170è aniversari", ha apuntat.

Ima Mis, membre de la junta que ha comissariat el Cicle de Conferències del 170è Aniversari, ha afirmat que "a través de les diferents sessions que conformen el cicle i que seran impartides per reconeguts historiadors i professionals de la comunicació, hem volgut fer justícia als nostres predecessors i reivindicar el seu llegat a la ciutat. És precisament amb aquesta intenció que hem elegit el títol que dóna nom al cicle. El Círcol: 170 anys de vida ciutadana".

Tot aprofitant la commemoració, l'entitat ha estrenat un nou logotip encarregat a la dissenyadora Olga Penas que tindrà presència en el decurs dels diferents actes socials que s'aniran celebrant fins la primavera de l'any 2023.

ActesEl 27 de maig tindrà lloc una vetllada social de reconeixement als 10 socis més antics amb les intervencions dels sis darrers presidents de l'entitat, i un breu concert final des de la balconada principal de l'Edifici El Círcol; l'endemà es farà el sopar institucional del 170è aniversari de la fundació d'El Círcol amb l'alcalde de Reus, el vicepresident del Govern de la Generalitat, la presidenta de la Diputació de Tarragona, la delegada del Govern de la Generalitat a Tarragona i presidents de les principals entitats de la ciutat; el 8 de juny es durà a terme la conferència Gaudí i El Círcol: 170 anys a la Ciutat Esforçada amb Jaume Massó, historiador i arqueòleg, i Xavier Pàmies, arquitecte (amb la presentació de Montserrat Caelles, regidora de Promoció de Ciutat; l'1 d'octubre, el protagonisme serà per a la inauguració de la reforma de l'escala d'accés a l'entitat dissenyada per l'Estudi M31; el 17 d'octubre serà el torn de la ponència Gabriel Ferrater: la llegenda amb Ramon Gomis, metge i escriptor, i Fina Masdéu, doctora en Filologia Catalana i secretària de Gosar poder. 

ConferènciesLa primera serà el gener de 2023, titulada El Círcol en el context de l'associacionisme català contemporani (Xavier Ferré, historiador); al febrer arribarà El Círcol i la Burgesia reusenca impulsora de la ciutat. Els forjadors (Lluís Miquel Pérez, historiador, president del Centre de Lectura ) i Tate Cabré (escriptora, doctora en Periodisme i Comunicació); al març serà el torn de la conferència El Círcol, davant la Guerra Civil espanyola i el ser o no ser a la postguerra (Josep Cruset, historiador i periodista; a l'abril, la ponència serà El Círcol, entre la Modernització i la cruïlla. El relleu generacional (Joaquim Besora, historiador, i Maria Tarragó, exdelegada de Cultura del Govern de la Generalitat, a més de Salvi Batlle, expresident mundial de la JCI, i Carme Just, llicenciada en Història i secretària ACR; i al maig, el cicle es clourà amb La veu dels presidents, amb Pepe Grau, Anton Pellicer, Ricard Font de Rubinat, Francesc Gras, Pepe Jofré i Patrícia Terradellas. 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: