1 de 10
LLEURE

La Boca de la Mina, un indret de conte

Les Biblioteques Municipals impulsen sessions de narració oral a la plaça dedicada a M. Àngels Ollé

Una imatge d'arxiu de la inauguració de la plaça dedicada a Ollé, l'octubre de 2021 | Reus.cat
per M.B., Reus, Catalunya | 25 de maig de 2022 a les 16:55 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 25 de maig de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Les Biblioteques Municipals de Reus (BMR) inicien un programa permanent de narració de contes a la plaça de M. Àngels Ollé, al passeig de la Boca de la Mina, "per mantenir la memòria d’aquesta pedagoga que va aportar innovació a l’àmbit de l’educació infantil i va situar els llibres, la biblioteca, la lectura i els contes en el centre de l’aprenentatge", segons s'ha assenyalat des del consistori.

La primera sessió és el proper divendres dia 27 de maig a les 4 de la tarda i Dolors Bargalló, de l’equip infantil de les Biblioteques Municipals, explicarà el conte El peix pedra, que Ollé va fer per al Museu d’Alcover. La programació es farà conjuntament amb el Grup MARC (Mestres Àvies Recuperadores de Contes), del qual la docent va ser impulsora i en el qual hi ha actives diverses companyes seves de l’escola Mowgli i de l’Associació de Mestres Rosa Sensat, l’Associació de veïns del barri Gaudí i els familiars d'Ollé.

El cartell l’ha fet el seu amic i il·lustrador Pere Prats Sobrepere. El projecte consisteix en la realització d’una sessió de narració de contes al mes. Durant el curs escolar es realitzarà en divendres, just en finalitzar l’horari lectiu de l’escola Mowgli, "per tal de captar el públic principal, tot i que és oberta a tothom".

A l'estiu, les tardes de dimecresDurant els mesos d’estiu, la sessió es farà en dimecres a les 6 de la tarda, complementant la programació de la Biblioteca Central Xavier Amorós. "D’aquesta manera s’arriba a un públic interessat en els contes i es potencia el coneixement d'Ollé, de l’entorn de la Boca de la Mina i del barri Gaudí en general", s'ha apuntat des de l'organització.

Ollé va ser una gran defensora de la narració oral com a font de transmissió del patrimoni imaginari "generació rere generació, a la vora del foc". Cada sessió anirà acompanyada d’una breu presentació de la figura d'Ollé i d’una estona de lectura compartida dels seus contes i d’altres de la literatura infantil, i s’oferirà l’opció de poder fer préstec, com a totes les activitats que es realitzen dins el programa ALTAVEU d’extensió bibliotecària de les BMR. 

Consulteu aquí les dates i les hores de les sessions. 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: