UNIVERSITAT

Josep Pallarès guanya la primera volta de les eleccions al rectorat de la URV

La fins ara rectora, María José Figueras, ha perdut per més de deu punts i ara s'enfrontaran tots dos en una segona volta a partir de l'1 de juny

Maria José Figueras, Mercè Gisbert i Josep Pallarès, els tres candidats que concorrien a les eleccions de la rectoria de la URV. | Eloi Tost/Mar Rovira
per Josep Maria Llauradó, Tarragona | 25 de maig de 2022 a les 11:44 |
Hi haurà segona volta a les eleccions al rectorat de la URV. Així ho han anunciat des de la mateixa institució aquest dimecres al matí en una compareixença que ha comptat amb l'assistència dels tres candidats. Maria José Figueras, Mercè Gisbert i Josep Pallarès s'han repartit el total de 4.365 vots emesos dels diferents col·lectius.

Josep Pallarès, amb un 45,75%, s'ha posicionat com el guanyador d'aquesta primera volta i alhora ha aconseguit el suport de la tercera candidata, Mercè Gisbert, que tan sols ha aconseguit un 18,8% dels vots ponderats. Gisbert ha anunciat aquest suport en la seva intervenció després de conèixer els resultats per "fer possible el canvi" a la direcció de la Universitat Rovira i Virgili.

En segon lloc ha quedat María José Figueras, actual rectora de la institució universitària, però tan sols ha assolit un 35,46% dels vots ponderats. Figueras ha aconseguit més vots entre el personal docent investigador (PDI), mentre que Pallarès ha liderat el rànquing entre els estudiants i el personal administratiu i de serveis (PAS).

Aquest és el primer cop que la URV ha viscut uns comicis amb tres candidats. Si no hi ha sorpreses a la segona volta, Pallarès podria ser nomenat futur rector, si bé caldrà esperar a la campanya que començarà aquesta setmana i que finalitzarà l'1 de juny, quan la comunitat universitària haurà d'acudir de nou a les urnes.

Participació desigual


Un 23,60% de les persones convocades a votar a les eleccions han decidit participar-hi. De nou, però, els estudiants han estat els menys interessats a fer-ho: només un 14,95% d'ells han volgut emetre el seu vot. Ara bé, aquesta ha estat una participació molt més alta que l'habitual. Un 94,17% del professorat doctor amb vinculació permanent ha votat, la resta del PDI ho ha fet en un 50,61%, així com el 89,08% del PAS.

María José Figueras ha fet autocrítica per no haver sabut arribar a la major part de la comunitat universitària, per tal que emetessin el seu vot. La ponderació dels vots és probablement un dels motius que desincentiven la participació, ja que el 51% del vot ponderat va a parar al professorat doctor amb vinculació permanent. La resta, es reparteix entre la resta del PDI (12%), els estudiants (20%) i el PAS (17%). Figueras ha fet una crida a què el 75% de persones censades votin a la segona volta per conèixer la veritable opinió de la totalitat de la comunitat universitària i per tenir una "segona oportunitat" de cara al seu "projecte guanyador".

En termes absoluts, Pallarès ha rebut 1.974 vots, per 1.466 a María José Figueras i 759 per a Mercè Gisbert. Pallarès creu que "dues terceres parts de la comunitat universitària donen suport a aquest canvi" i ha agraït el suport de Gisbert de cara a la segona volta.

Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: