1 de 10
DIGUES LA TEVA

Passeig de Misericòrdia: preservar i informar

Una imatge del passeig de Misericòrdia, de Reus | Reus.cat
per AV Mas Vilanova de Reus, Reus, Catalunya | 24 de maig de 2022 a les 16:58 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 24 de maig de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'AV Mas Vilanova, en relació amb les actuacions i esdeveniments que tenen com a eix principal el passeig de Misericòrdia, volem obrir un canal de comunicació amb l'Ajuntament, tot considerant que el Passeig de Misericòrdia vertebra la ciutat en la part Oest des de plaça Pastoreta fins el Santuari de Misericòrdia.

Aquest passeig és font de vida, la gent hi practica esport per la seva part central, passeja o hi treu les seves mascotes, s'hi celebren els seguicis, etcètera. En definitiva, en gaudeixen els ciutadans i és dels pocs passejos que encara guarden la seva personalitat original. Efectivament es tracta d'un conjunt patrimonial de la ciutat que cal preservar pel seu encant urbà i paisatgístic, tant pel que fa al passeig terrer (alhora lliure d'obstacles), com de l'arbrat i el carrer empedrat, així com els conjunts de pedra que en formen part.

A part del valor urbanístic i paisatgístic, els llambordins, no només eviten que l'aigua s'arrossegui com amb l'asfalt i que no s'absorbeixi, sinó que per la configuració del ferm no permet que els vehicles circulin a una velocitat gaire més excessiva del que ja fan actualment. A banda del seu valor funcional, que cal garantir i preservar, dona encant a un passeig que molt abans de la seva urbanització, el 1884 ja havia esdevingut passeig com a tal i que mitjançant el present escrit volem garantir.

Que, tal i com s'ha comentat, el passeig acull una gran quantitat d'esdeveniments culturals i socials. Com a veïns assumint que viure en una zona privilegiada com aquesta pot implicar puntualment algunes afeccions a la nostra vida quotidiana. En aquest sentit considerem que aquesta utilització ha de ser compatible amb la vida diària dels veïns i veïnes que vivim a la zona, d'una banda, i del respecte a la integritat urbanística del passeig, d'un altra.

En aquest sentit considerem adient obrir un canal de comunicació i diàleg entre l'Ajuntament i els veïns per tal d'evitar intervencions que afectin el normal desenvolupament de la nostra activitat diària. Des de la nostra associació ens oferim per tal d'actuar com a interlocutors dels veïns i veïnes i de l'Ajuntament a l'hora de transmetre tota la informació que es consideri adient per tal de fer possible una compatibilitat entre les programacions previstes pel consistori i les necessitats del veïns.

Per últim, sol·licitem que el passeig de Misericòrdia s'inclogui al catàleg municipal de béns protegits, per garantir l'adequat manteniment i la integritat del conjunt, atorgant-li la màxima protecció legal que permeti la normativa.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: