ENTITATS

L'ACM planteja a Reus la proposta d'una nova llei de contractació catalana

La Central de compres s'amplia amb deu noves línies de productes i serveis

L'ACM inicia a Reus una ronda de jornades arreu del país sobre contractació pública | ACN
per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 24 de maig de 2022 a les 13:56 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 24 de maig de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'Associació Catalana de Municipis (ACM) ha obert a debat a Reus la possibilitat d'impulsar una Llei de Contractes del Sector Públic de Catalunya. La setmana passada ja es va crear una comissió d'experts a l'ACM per abordar aquesta nova llei o, en tot cas, que es faci una modificació de la llei espanyola, vigent des del 2017. És un dels temes que s'ha posat sobre la taula en la primera d'un seguit de jornades arreu del país sobre contractació, amb tècnics i treballadors dels ens locals.

Durant la jornada, celebrada aquest dimarts al Consell Comarcal del Baix Camp, també s'han donat a conèixer les noves línies de productes i serveis que incorpora la Central de compres de l'ACM. De les 16 vigents, se'n renovaran SIS i se n'afegiran 10 de noves. En aquesta primera jornada s'ha donat a conèixer l'ampliació del catàleg de la Central de compres, que dona servei a 1.373 ens catalans. "Enguany millorarem sis acords marc dels setze vigents", ha afirmat el president de l'ACM, Lluís Soler.

Així, es renoven línies en relació al subministrament de gas natural -a punt de licitar-se-, de l'auditoria pública i control financer, un nou postgrau en aquesta matèria, elements d'eficiència energètica, entre d'altres àmbits. "Però no ens quedem aquí, volem anar més enllà després de l'enquesta que vam fer dos anys enrere per detectar noves necessitats dels ens locals; ampliem amb noves línies i entrem per primer cop en consultoria i obra pública", ha afegit Soler.

Són una desena de futurs acords marc que abracen des de la pavimentació de carrers, a equips de generació d'energia solar fotovoltaica, passant per subministrament de material logístic i de videovigilància. Soler també ha recordat la nova fundació de l'ACM a fi de donar un cop de mà a aquells ajuntaments que no puguin fer front a projectes. "No podem crear una Catalunya de dues velocitats, la que té envergadura i la que no té suficients recursos", ha dit Soler.

Durant la jornada a Reus, el president de l'ACM també ha destacat el pes de la Central de compres a les comarques tarragonines, territori que suma 201 entitats locals usuàries dels acords marc de l'ACM. Aquests més de 200 ens del conjunt del Camp de Tarragona fan ús d'un total de 751 productes i serveis. Els més utilitzats són l'electricitat (166 ens adherits), seguit per les assegurances (117), el servei d'equips d'impressió (76) i l'adquisició de paper d’oficina (60). Tot i això, cada vegada més ens locals s'adhereixen als darrers acord marc que ha licitat l'ACM, com podrien ser el d'enllumenat públic-led, uniformitat policial, mobilitat sostenible o auditoria pública. Aquestes sessions, que ja es feien abans de la pandèmia, busquen intercanviar impressions i inquietuds al voltant de la contractació pública local. En total es portaran a terme set sessions al territori per compartir experiències amb els responsables municipals en l'àmbit de la gestió i la contractació pública, que no es portaven a terme des del 2019 a causa de l'esclat de la pandèmia de la covid-19. La propera sessió tindrà lloc aquest dimecres a Sant Jaume d'Enveja.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: