DISTINCIONS

Jazzreel Paraguas, de l'Escola Hoteleria i Turisme de Barcelona, guanyadora de la 4a Beca DOP Siurana

Amb el projecte titulat "Caixa regal per empreses"

per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 23 de maig de 2022 a les 17:12 |
El jurat i la guanyadora de la 4a Beca DOP Siurana | Cedida
Jazzreel Paraguas, alumna de l'Escola Hoteleria i Turisme de Barcelona, ha estat la guanyadora de la 4a Beca DOP Siurana, en un veredicte emès per Eduard Xatruch, xef del restaurant Disfrutar/Compartir; Josep Sucarrats, director de la revista Arrels; Francesc Blanch, xef de Deviteca i assessor gastronòmic de la DOP Siurana i Montserrat Gelonch, responsable de comunicació de la DOP Siurana.

Paraguas ha estat la guanyadora amb el projecte titulat Caixa regal per empreses, on l'eix és l'aplicació de l'oove DOP Siurana en substitució de la mantega en uns dolços. Amb aquest projecte el jurat ha valorat "la creativitat, la presentació i la recerca aplicada i, a la vegada, que s'hagi aconseguit un producte d'alta qualitat i molt saludable, amb la promoció, com a regal de Nadal o corporatiu, d'un dolç elaborat amb l'oli verge extra DOP Siurana", segons s'ha explicat.

Així mateix, l'autora vol ampliar aquesta proposta amb el projecte que executarà el curs vinent. L'alumna, del primer curs de direcció de cuina de l'Escola d'Hoteleria i Turisme de Barcelona, ha estat la guanyadora de 1.000 euros, un curs d'iniciació al tast d'olis, a càrrec del Panell Oficial de Tast d'Olis Verges de Catalunya, així com un lot d'oli, equivalent al consum d'una persona per any, és a dir, 15 litres d'oli d'oliva verge extra DOP Siurana.

La 4a Beca DOP Siurana ha comptat amb alumnes finalistes provinents dels centres Escola Superior Hostaleria de Barcelona, Escola Hoteleria i Turisme de Barcelona, Escola Hoteleria i Turisme de Cambrils i l'Escola Hoteleria del Vallès Oriental Marta Mata a Montornès del Vallès EHVO.

Els quatre projectes que han passat a la final presencial de Reus recollien propostes molt diferents amb un nexe comú: el protagonisme de l'oove DOP Siurana. Així, Sheny K¡m, d'ESHOB ha presentat un estudi de cuina a Guatemala amb jornades temàtiques sobre l'oove DOP Siurana; l'Òscar Alsina, d'EHiTCambrils, ha centrat el seu projecte amb el restaurant A bordo on recrear els plats dels pescadors de l'Ametlla de Mar amb un destacat pels productes del territori i finalment en Sebastián Gil d'EVHO ha proposat un restaurant vegetarià Vegers des d'on volen contribuir a través de productes locals i de qualitat a millorar la petjada de carboni sense oblidar una vessant solidària.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: