art

Arriba l’exposició d’art electrònic i digital «ORÍGENS», de la Beep Collection

Del 27 de maig al 23 de juliol a Cal Massó

Imatge de l'obra «Neuronnection», d'Anaisa Franco | Ana Jiménez
per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 23 de maig de 2022 a les 17:30 |
La Beep Collection torna a Reus, la seva ciutat d'origen, amb una nova proposta expositiva que tindrà lloc del 27 de maig al 23 de juliol al Centre d'Art Cal Massó de Reus. ORÍGENS és una exposició d'obres d'art electrònic i digital, comissariat per Roberta Bosco i Stefano Caldana. La mostra, s'emmarca en la programació de ISEA 2022, el 27è International Symposium on Electronic Art, que se celebra a Barcelona del 10 al 16 de juny.

L’obra RAIN BEATS de Josecarlos Flórez, és una de les noves produccions de l’exposició, realitzada gràcies a la beca de la Fundació Privada Reddis de Reus, que s'estrena en aquesta ocasió. La inauguració de la exposició es realitzarà dijous 26 de maig al vespre. Després, a la Casa Navàs i a les 10 de la nit, es durà a terme un màpping a càrrec de l'artista Alba G. Corral.
 

Simulació de la façana de la Casa Navàs, il·luminada Foto: Cedida


Algunes de les obres que s'exposaran a Cal Massó "aprofundeixen en conceptes com la identitat o l'aparença" (a càrrec de Joan Fontcuberta i Pilar Rosado o Rafael Lozano-Hemmer), "la vida i la naturalesa" (amb treballs de Marina Núñez i Robertina Šebjanič), "els records i la memòria" (amb les peces d'Eduardo Kac o Ken Matsubaro) i la "intel·ligència artificial i les percepcions de la realitat a través dels sentits i el cos humà" (a través de Ricardo Iglesias i Gerald Kogler, Albert Barqué-Duran i Marc Marzenit o Anaisa Franco).

També hi haurà peces que "aborden els nostres entorns matèrics i còsmics", com RAIN BEATS de Josecarlos Flórez, la nova producció realitzada gràcies a la beca de la Fundació Privada Reddis de Reus, que s'estrena en aquesta ocasió.

Artistes participantsSón Antoni Abad, Eugenio Ampudia, Marcel·lí Antúnez, Albert Barqué-Duran y Marc Marzenit, Josecarlos Flórez, Joan Fontcuberta & Pilar Rosado, Anaisa Franco, Paul Friedlander, Ricardo Iglesias y Gerald Kogler, Eduardo Kac, Rafael Lozano-Hemmer, Ken Matsubara, Marina Núñez, Robertina Šebjanič, Stefan Tiefengraber, Eric Vernhes, Peter Weibel.

Pel que fa al màpping d'Alba G. Corral a la Casa Navàs, s'ha apuntat que "animarà la façana de l'edifici amb els elements decoratius del seu meravellós interior modernista". Es farà el dia de la inauguració, el cap de setmana següent i els dies de l'ISEA.
 

Cartell de l'activitat Foto: Cedida 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: