POLICIAL

Requisen prop de tres mil encenedors falsificats a Tarragona

La Guàrdia Civil ha actuat perquè el material no havia passat els controls de seguretat habituals

Els encenedors falsificats. | Guàrdia Civil
per Redacció, Tarragona | 23 de maig de 2022 a les 13:09 |
El passat dia 10 d'aquest mes de maig en un establiment majorista de productes de basar situat al polígon Francolí de Tarragona, especialistes de la Guàrdia Civil a Fiscal i Fronteres van aprehendre 2.880 encenedors falsificats d'una marca registrada molt coneguda, amb una valoració aproximada de més de 4.000 euros.

Comerciar amb aquest producte, a més de vulnerar el dret de la propietat industrial, suposa segons el cos armat "un greu risc per als consumidors i usuaris, ja que es desconeix quins tipus de control de seguretat han pogut passar". Va ser una falsificació molt elaborada, amb un aspecte molt similar a l'original; fins i tot es comercialitzava en safates plastificades amb el logotip de la marca.

El que ha permès arribar a l'aprehensió final és que s'estava detectant la presència de encenedors falsificats d'aquesta marca a Tarragona, venuts a preu per sota del preu real; es distribuïen en petites quantitats i fins i tot eren oferts a estancs de la demarcació. D'aquí, que la Guàrdia Civil, a través dels seus especialistes fiscals en aquest cas de la Unitat Territorial del Vendrell, realitzés un seguiment de l'activitat fins que finalment es va poder trobar el punt de distribució exacte al polígon tarragoní.

S'han instruït diligències policials per un presumpte delicte contra la propietat industrial, figurant com a investigat el titular de l'establiment, havent lliurat les diligències i els efectes intervinguts al Jutjat d'Instrucció número 3 de Tarragona.

L'actuació policial s'emmarca dins de les competències fiscals que té encomanades la Guàrdia Civil, en aquest cas per a la protecció de la propietat industrial i dels consumidors, evitant el frau i el contraban de productes falsificats i protegint la salut i la integritat física dels usuaris finals, ja que qualsevol producte falsificat no compleix amb les estrictes mesures de seguretat que s'exigeixen en el procés.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: