1 de 10
PLATGES

Europa pagarà l'enderroc de la plataforma de ciment de la platja del Miracle

La regidora Eva Miguel ha confirmat que l'Ajuntament rebrà 3,3 milions d'euros per al projecte de renaturalització dels fons NextGeneration

La plataforma del Miracle porta gairebé una dècada tancada. | Josep M. Llauradó
per Josep Maria Llauradó Serra, Tarragona | 23 de maig de 2022 a les 12:23 |
Aquest article es va publicar originalment el 23 de maig de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Tarragona Greenbelt'26 serà una realitat, si més no això sembla després de confirmar-se que el projecte de renaturalització de l'Anella Verda ha estat escollit pels fons Next Generation de la Unió Europea. La sol·licitud es va presentar ara fa quatre mesos i ha estat aquesta setmana quan els han pogut comunicar que es troba entre els premiats pels fons de recuperació econòmica.

Segons la regidora Eva Miguel, encarregada de l'àrea de Medi Ambient, aquesta notícia representa un "canvi de paradigma" pel que fa a les inversions a la ciutat, ja que a diferència d'altres projectes aquest consisteix a retirar formigó. Concretament, tot el formigó de la plataforma de la platja del Miracle, en desús des de fa gairebé una dècada.
 

Els fons també es destinaran a la renaturalització del riu Francolí


El projecte aprovat contempla altres eixos de treball, com ara la renaturalització del riu Francolí, que s'emporta un terç dels diners, el foment de la biodiversitat del parc de Sant Pere i Sant Pau i la recuperació de la desembocadura del riu Gaià, tocant al terme d'Altafulla. Per ara, la retirada de la plataforma només significarà això: el seu enderroc.

Malgrat que no hi ha pressupost fixat, l'àrea de Medi Ambient treballa en tres possibles quantitats en funció de quin sigui el destí de les restes. L'habilitació d'un parc urbà, tal com proposava la plataforma SOS Costa Daurada, no es produirà si més no en el marc d'aquest projecte, sinó que haurà d'arribar més endavant.

La regidora Miguel creu que el 60% dels diners promesos per Europa podrien arribar abans que finalitzi el mandat, mentre que la resta els els enviarien més endavant. El termini d'execució d'obres fixa el límit del 2026. "Tenen tempos molt marcats, no ens podem adormir", ha assenyalat la regidora.


Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: