ENSENYAMENT

Dos centres educatius reusencs, distingits als premis Baldiri Reixac de la Fundació Carulla

Són el col·legi Prat de Riba i l'escola bressol El Marfull

Una imatge de l'exterior de l'escola Prat de la Riba | Reus.cat
per Marc Busquets Obré, Reus, Catalunya | 20 de maig de 2022 a les 17:15 |
La Fundació Carulla ha fet públic el resultat de la 44a edició dels premis Baldiri Reixac, els guardons anuals que impulsen i reconeixen projectes educatius que "donen resposta als reptes de l’educació des de les arts, la cultura i la llengua catalana".

D’un total de 106 propostes presentades, 30 han estat escollides pel jurat com a guanyadores. Dues d'aquestes, a més, dues són centres educatius de Reus: l'escola Prat de la Riba i l'escola bressol Municipal El Marfull.

Projectes amb un "component transformador"El col·legi Prat de la Riba ha estat distingit en la categoria del premi Baldiri Escola, on s'han guardonat 10 centres educatius de Catalunya amb un import de 3.000 euros cadascun. El jurat ha valorat "l’ús de metodologies inspiradores i actives que posen l'alumnat al centre de l'acció educativa, a més de la implicació de l’escola amb la comunitat educativa i l’entorn, entre d’altres qualitats", segons s'ha apuntat des de la fundació. Val a dir que el centre reusenc ha rebut l'anomenat Premi Baldiri Escola-Arts i reptes socials, una mena de subcategoria en què "l’art esdevé un mitjà per a la transformació social". 

Quant a l'escola bressol, inclosa en la categoria premi Baldiri Experiències, rebrà 500 euros per a material escolar i llibres d’Abacus Cooperativa. Els projectes reconeguts, s'ha apuntat des de l'entitat convocant, "consisteixen en experiències d’aprenentatge dins i fora de l’aula, ja realitzades, que han respost de forma innovadora, a través dels llenguatges artístics i creatius, a les necessitats dels infants i joves al qui anaven dirigides". Els projecte guardonat del centre reusenc s'anomena Jardins Artístics.

Totes els projectes premiats d'arreu del país "destaquen per tenir un component transformador, i per mostrar el seu compromís amb la societat i la cultura", s'ha conclòs des de la Fundació Carulla.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: