SOCIETAT

Converteixen el Pi Rodó de Cambrils en un «símbol d'homenatge a la lluita feminista»

Hi posen una placa commemorativa del 8-M amb el lema "Sense dones no hi ha vida"

L'alcalde, Oliver Klein, amb la regidora d'Igualtat, Ingrid Duch, mostren la placa | Cedida
per Marc Busquets Obré, Reus, Catalunya | 20 de maig de 2022 a les 16:15 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 20 de maig de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Pi Rodó de Cambrils serà, d'ara en endavant, "un símbol d'homenatge a la lluita feminista". El conegut arbre centenari ha estat el lloc escollit per l'Ajuntament per col·locar-hi una placa commemorativa del Dia Internacional de les Dones amb el lema Sense dones no hi ha vida.

D'aquesta manera, Cambrils se suma a la iniciativa acordada el 8-M pel Consell Consultiu de Dones del Baix Camp de col·locar una placa en un element natural que representés la lluita de les dones "pels seus drets i per la construcció d'una societat ecofeminista, on la ciutadania es desenvolupi lliure de limitacions de gènere u de violències, i on el respecte individual, comunitari i ecològic siguin els eixos vertebradors dels valors".

El Pi rodó s'ha considerat l'element "més adient perquè representa una icona natural al municipi", s'ha apuntat des del consistori, en tractar-se d'una "espècie autòctona, acollidora de vida, adaptada al seu medi, amb un arrelament ferm i resilient a les inclemències meteorològiques".

Situat al passeig marítim de la vila marinera, davant de la platja Prat d'en Forès, ha estat declarat d'Interès Local i Comarcal i arbre monumental, "en base a la seva significació històrica, a l'edat, a les mides excepcionals dins a la seva espècie, i al fet que ha esdevingut un símbol d'identitat col·lectiva del municipi".
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: