1 de 10
POLÍTICA

No prospera la moció del PSC per «millorar» l'accés i les infraestructures dels polígons

Prats exposa que el govern "treballa de manera planificada i constant" per donar resposta a les necessitats del sector industrial

Una imatge del polígon Agro Reus | Google Maps
per Marc Busquets Obré, Reus, Catalunya | 20 de maig de 2022 a les 12:14 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 20 de maig de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La recta habitual del ple d'aquest divendres ha tractat les propostes de declaració i les mocions dels grups. Abans, això sí, i en el capítol de Territori i Urbanisme s'ha validat l'aprovació provisional del Pla parcial urbanístic del sector C.6 al camí del Roquís, promogut per Industrias Preciber i altres propietaris de terrenys del sector. La CUP, que en el seu moment va presentar al·legacions (desestimades), hi ha votat en contra. 

No prospera la proposta de la CUP sobre l'ecocidiQuant a les propostes de declaració, se n'han tractat dues. La primera, defensada per la CUP i que ha estat desestimada, pretenia incorporar l'ecocidi com a "crim al tribunal penal internacional". La segona, incorporada al debat pel PSC Reus, que tampoc ha comptat amb prou suports per aprovar "mesures referents a l’ocupació il·legal i conflictiva d’immobles".

Ja en el capítol de les mocions, Cs n'ha presentat una sobre per promoure l’adhesió de la Guàrdia Urbana al programa Agent Tutor, de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies. Aquesta no s'ha aprovat. Per contra, sí que s'ha tirat endavant la relativa a la suma a la Xarxa Europea de Corresponsals Regionals i Locals de la Unió Europea. El govern, el PSC i el regidor no adscrit, hi han donat suport; i la CUP s'hi ha oposat. 

Moció socialista sobre els polígonsActe seguit, s'ha debatut una moció relacionada amb la "millora" de l'accés i les infraestructures als polígons de la ciutat, que el portaveu del PSC, Andreu Martín, ha vinculat als Objectius de desenvolupament sostenible (ODS). Des del govern, el regidor d'Empresa i Ocupació, Carles Prats, ha volgut repassar algunes de les accions que es duen a terme per promoure l'activitat industrial.

"Treballem d'una manera planificada i constant", ha precisat, tot afegint que s'està en contacte amb l'APIR, i que es prepara un "informe de necessitats" d'aquestes zones de treball al terme. D'aquest, ha avançat, en sortiran les "accions prioritàries" a implantar. Tot plegat ha argumentat la negativa del govern a la proposta socialista, "perquè recull qüestions que ja treballem". Prats ha estès la mà als grups municipals per tal que facin "propostes de millora". Amb tot, la votació ha estat ajustada (14 vots en contra, del govern, i 12 a favor, de tota l'oposició). 

L'última moció de l'ordre del dia, presentada per la CUP, ha volgut recuperar el concepte de la ciutat mediterrània (que aposta per tal que els veïns tinguin serveis de proximitat i "qualitat" a prop). Tampoc ha tirat endavant pel rebuig del govern, que l'ha justificat perquè el que demanaven els independentistes (l'elaboració d'un "mapa social" amb les "necessitats" dels barris) ja es recull al Pla estratègic Reus, horitzó 32. Els 14 vots en contra del govern han invalidat, doncs, els suports rebuts pels proposants (12).
També hauries de llegir
Fa 37 setmanes

El govern tira endavant un pla de reequilibri per al CMQ

Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: