ENSENYAMENT

Alumnes del Josep Tapiró reflexionen sobre la relació entre el soroll i el silenci

Presenten una exposició a la sala 4 del museu de la plaça de la Llibertat

Detall del cartell del projecte impulsat pels alumnes | Cedida
per M.B., Reus, Catalunya | 21 de maig de 2022 a les 10:30 |
Els alumnes de 4rt ESO de l'institut Josep Tapiró de Reus, dins del programa d'Innovació Recerca i Servei, han estat convidats a donar a resposta a un repte. Aquest se centra en la proposta d'idees sobre com haurien de ser els museus del futur, tot presentant "una reflexió sobre els conceptes de soroll i silenci", segons s'ha assenyalat des del centre a Reusdigital.cat.

Silenci i soroll. A la recerca del silenci perdut és el nom que ha rebut el projecte, del qual s'ha assenyalat que "la nostra vida quotidiana està farcida de sons, sorolls i silencis, una realitat que de sobte es va enfonsar arran del confinament encara que hi fossin d'una altra manera".

En aquest sentit, s'ha apuntat que "la buidor dels carrers, places, botigues; el contacte amb familiars i amics mitjançant les pantalles; l’ús de les mascaretes; o les restriccions d’aforament ens van posar de cara davant d'una nova realitat".

Per tot plegat, s'ha exposat des de l'entorn dels alumnes, "la recuperació del nostre ritme vital anterior a la pandèmia sembla marcat per tornar a la realitat sonora que ens envoltava". No obstant això, la "ruptura" que vam viure aquells mesos "també ha generat un nou interès pel silenci, el qual sempre ha existit al ser una expressió més del so, concretament, de l’absència d'aquest".

L'exposició, doncs, vol mirar de donar resposta a respon la reflexió que han dut a terme un seguit d’alumnes de 4t ESO del centre, precisament "sobre la relació entre tots dos conceptes i com els afecta a data d’avui". La inauguració és aquest dissabte, a les 12 del migdia, a la sala 4 del museu de la plaça de la Llibertat. Es podrà veure fins al 31 de maig.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: