HABITATGE

Portes tapiades: Kal Pobre encara una nova etapa després de més d'una dècada ocupat

L'edifici catalogat com a BCIL serà venut per part de Solvia, l'actual propietària

L'immoble, ja tapiat, està ubicat al carrer des Descalços, a la Part Alta de Tarragona | Josep M. Llauradó
per Josep Maria Llauradó, Tarragona | 20 de maig de 2022 a les 11:05 |
L'edifici popularment conegut com a Kal Pobre ha aparegut aquesta setmana tapiat. Després de més d'una dècada ocupat per part de diferents persones, en algunes etapes exercint com a centre social obert al barri i en altres simplement com a habitatge per a persones sense sostre, sembla que finalment els maons donen pas a una nova etapa.

No és el primer desallotjament que transcorre en aquesta edificació catalogada com a Bé d'Interès Cultural Local (BCIL). Durant l'etapa posterior al 15-M, al 2011 i 2012, va ser punt de reunió de l'assemblea local d'aquest moviment i també d'altres moviments socials de la ciutat. El seu cap visible, conegut amb el pseudònim Bukle, va liderar un període en què els veïns veien bé l'ocupació i fins i tot van arribar a un acord amb la propietat a canvi de tenir-ne cura i arreglar cambres i el jardí interior. Finalment, va canviar de mans i l'acord va quedar en no res. Bankia, la nova propietària, va ordenar el desallotjament al 2013. Igualment, no es va optar per tapiar l'entrada, un fet que va possibilitar l'accés de nou d'altres ocupes. Discussions internes entre els membres de la Plataforma Creativa Kal Pobre, organitzadors de diferents activitats per al veïnat, van traslladar-se fins i tot a la façana, on encara avui és visible una pintada que diu: "No al Bukle". De Bankia va passar a Solvia, actual titular, que finalment ha assolit el seu objectiu.

El número 6 del carrer dels Descalços es troba en mal estat, segons assenyalen alguns veïns. Segons informa el Diari Més, els Mossos d'Esquadra van acompanyar la comitiva judicial aquest passat dimecres per tal de fer fora els habitants. Aquest palau anteriorment conegut com a Casa Bertran, del segle XVIII, es posarà ara a la venda, això sí, sabent que caldrà una reforma a fons en una edificació catalogada.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: