POLÍTICA

L'absència de dos regidors permet la majoria al govern de Tarragona

L'oposició considera que s'hauria d'invertir més en turisme

per Josep Maria Llauradó, Tarragona | 20 de maig de 2022 a les 09:54 |
El plenari municipal de Tarragona, aquest divendres. | Josep M. Llauradó
El ple municipal de Tarragona ha tirat endavant aquest divendres el modificatiu de crèdit de transferència de prop de 340.000 euros del Patronat de Turisme als comptes municipals. El govern ha aconseguit la majoria dels vots dels regidors gràcies a l'absència d'una banda de Carla Aguilar (En Comú Podem), ja que es troba de baixa mèdica, i de Sergio Píriz (Ciutadans). Per 13 vots a favor i 12 en contra, el punt ha estat aprovat.

L'alcalde Pau Ricomà ha justificat aquest modificatiu en tant que no es van gastar per una activitat presencial que no es va poder dur a terme per les restriccions de la pandèmia. Segons Ricomà, aquests diners eren "necessaris" per a polítiques relacionades amb l'àrea d'Igualtat, Joventut i també altres despeses com els premis Ones, el transport escolar per activitats pedagògiques, entre d'altres. L'alcalde ha assegurat que per al Patronat aquests diners no eren "essencials", una opinió que difereix de la de l'oposició, que considera que hi ha "mancances" al Patronat de Turisme de Tarragona.

Al parer de la portaveu de Ciutadans, Lorena de la Fuente, aquesta situació és "insòlita" ja que habitualment "és l'Ajuntament qui transfereix crèdit al Patronat de Turisme". En la mateixa línia han opinat Sonia Orts, regidora no adscrita, i Berni Álvarez (PSC). Álvarez ha afegit que s'ha d'"apostar de manera real pel turisme" a la ciutat de Tarragona. Davant les acusacions de l'oposició, l'alcalde ha reiterat que "Tarragona està bullint d'activitat" i que "la feina que s'està fent en turisme és enorme".

D'altra banda, també s'ha aprovat inicialment un altre modificatiu de crèdit, en aquest cas corresponent al pressupost de l'Ajuntament. Entre d'altres redistribucions pressupostàries hi ha la renúncia als 20.000 euros destinats al Minipop, dels quals 10.000 van al FITT i 10.000 més van a la Schubert Filarmonia. En aquest punt, l'oposició ha decidit abstenir-se. En aquest punt també hi ha hagut queixes en relació a l'anterior debat, sobre la promoció turística a la ciutat.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: