CICLISME

La volta ciclista a Catalunya en esperanto

La prova Kromvojoj, que pot trauduir-se com "possibles i diversos camins", proposa un recorregut circular de 1.400 quilòmetres pel país, amb sortida a Reus

L'esdeveniment arrenca divendres a Reus | Kromvojoj/ Instagram
per Marc Busquets Obré, Reus, Catalunya | 19 de maig de 2022 a les 17:30 |
Aquest divendres començarà un esdeveniment de ciclisme d'ultradistància anomenat Kromvojoj, que sortirà de Reus i que proposa recòrrer 1.400 quilòmetres amb 24.000 metres de desnivell positiu. La ruta ha estat creada amb Komoot, una "aplicació per descobrir, planificar i compartir rutes", i estableix un itinerari circular per envoltar tot Catalunya.

De Reus al Cap de Creus, al Port de la Bonaigua i al Mont CaroDes de l'organització s'ha indicat que a la cursa Kromvojoj "hi participarà gent de tot arreu del món, com per exemple". S'ha confirmat la presència d'una de les icones globals del ciclisme d'aventura i la ultradistància, Lael Wilcox, "una absoluta inspiració per molts".

Pel que fa a la ruta, aquesta consta de tres diferents punts de control: el Cap de Creus (Alt Empordà), el Port de la Bonaigua (Val d’Aran) i el Mont Caro (Baix Ebre). Al web de l'esdeveniment s'hi pot consultar molta altra informació, seguiment de l'evolució dels ciclistes inclòs. Es tracta de la primera edició d'una activitat impulsada per quatre amants del ciclisme i la llarga distància. "El nostre propòsit és oferir una experiència única, endinsant el participant al territori local i transmetent els valors que defineixen el ciclisme d’ultra distància en modalitat d’autosuficiència", apunten al web.

Un mot per descriure "possibles i diversos" camins"Considerem que Catalunya compta amb una àmplia riquesa de paisatges connectats mitjançant una extensa xarxa de camins alternatius, que a més ens apropen a nuclis històrics i culturals", conclouen. El projecte Kromvojoj va arrencar el 2019 per esdevenir una realitat, doncs, el 20 de maig d'enguany. 

Kromvojoj prové de l’esperanto i descriu "possibles i diversos camins". Per als organitzadors, és aquesta una definició que s’ajusta a allò que volen demostrar, perquè si bé la ruta en qüestió té un únic recorregut, i a més oblogatori, "posa el focus en allò essencial: la comunitat ciclista, la pròpia experiència i la compartida". 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: