Any Domènech i Montaner

Més de 25 entitats s'adhereixen a la Taula Domènech i Montaner

Fotografia de grup de l'acte d'adhesió d'entitats a la Taula Domènech i Montaner | Reus.cat
per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 19 de maig de 2022 a les 17:06 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 19 de maig de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Més de 25 entitats han celebrat aquest dijous l'acte d'adhesió a la Taula Domènech i Montaner, amb un acte que ha tingut lloc a la sala Domènech i Montaner del recinte modernista de Sant Pau. Amb la participació de l'alcalde de Reus, Carles Pellicer; l’alcaldessa de Canet de Mar, Blanca Arbell, i de l’arquitecte en cap municipal i gerent de l’Institut Municipal del Paisatge Urbà, Xavier Matilla, s'han lliurat els convenis a totes les entitats que s’han unit a la taula.

L’objectiu d'aquesta és la difusió de l’obra de l’arquitecte, i concretament la coordinació d’activitats de cara a l’Any 2023, que la Taula ja ha començat a preparar en converses amb el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya per tal que el 2023 sigui l’Any Domènech i Montaner.

Les activitats previstes són molt diverses, entre congressos, jornades, exposicions, rutes turístiques, festes populars amb tallers i activitats infantils, publicacions i altres activitats de promoció cultural i difusió turística.

La Taula Lluís Domènech i Montaner va començar la seva feina l’any 2017 com una unitat de treball formada pels ajuntaments de Barcelona, Canet de Mar i Reus, el Centre d’Estudis Lluís Domènech i Montaner, i La Fundació Lluís Domènech i Montaner, amb la voluntat de portar a terme la difusió i divulgació de la vida i obra de l’arquitecte català.

Entre d’altres activitats s’ha organitzat un Simposi biennal: I Simposi 2017 a Reus, II Simposi 2019 a Canet de Mar i III Simposi 2021 a Barcelona, on es van aplegar especialistes sobre la vida i l’obra de l’arquitecte, la celebració del Dia Domènech o la publicació de les actes dels Simposis. El passat mes de febrer es va adherir a la Taula el Departament de Cultura de la Generalitat.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: