TURISME

Cambrils reforça la marca de destinació turística saludable amb activitats esportives i gastronòmiques

La majoria d'iniciatives d'oci plantejades per als visitants seran impulsades per operadors privats

per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 19 de maig de 2022 a les 16:45 |
Turistes a Cambrils, en una imatge d'arxiu | Cedida
El Patronat de Turisme de Cambrils reforça el municipi com una destinació "de benestar i salut" aquest estiu. Sota el lema Cambrils amb C de Càlida, la campanya busca realçar els vessants gastronòmic, paisatgístic, ambiental i humà de la localitat. Per aconseguir-ho, l'Ajuntament apostarà per accions públicoprivades vinculades a la gastronomia, l'esport i l'oci.

Entre altres activitats, enguany es tornaran a fer classes de ioga dins del mar, sortides de marxa aquàtica o passejos amb veler. La majoria d'accions seran impulsades per operadors privats i seran de pagament. La regidora de Turisme, Yolanda Burgos, ha apuntat que la marca pretén "fer més visible" els atractius del municipi i aconseguir que el visitant repeteixi la destinació.

La iniciativa 'Cambrils amb C de Calidesa' té un pressupost d'uns 25.000 euros i es basa en quatre àmbits: l'humà, l'ambiental, el paisatgístic i el gastronòmic. Es tracta d'unes característiques com són l'acollida dels visitants, l'entorn natural i climatològic o l'oferta de restaurants existents al municipi des de fa anys. Ara, segons la regidora de Turisme, Yolanda Burgos, es busca donar una major visibilitat als punts forts d'aquesta localitat i que el turista sigui conscient de quines possibilitats d'oci, esportives i gastronòmiques té a l'abast.

L'aposta per visibilitzar els atractius del municipi coincideix amb la voluntat de refermar els valors propis d'una destinació 'slow', amb experiències relacionades amb la conscienciació envers el medi ambient i unes vacances responsables. En aquest sentit, s'instal·laran panells informatius a la platja del Cavet per donar a conèixer les praderies de posidònia, a més de revisar la cartelleria de la xarxa de camins rurals i senders del municipi.

Entre les activitats que es proposen de cara aquest estiu, la majoria seran de pagament. L'alcalde de Cambrils, Oliver Klein, ha posat en valor la col·laboració entre el sector públic i el privat per potenciar l'oferta d'oci i d'esports. A la vegada, se seguiran promovent activitats impulsades des del consistori que ja es feien anys enrere, com és el cas dels espectacles de carrer per a tots els públics o les visites guiades i teatralitzades en punts com la Confraria de Pescadors o el barri antic.

Una aposta per donar a conèixer els atractius de Cambrils


Lluny de buscar nous segments de públic que vulgui visitar el municipi aquest estiu, 'Cambrils amb C de Calidesa' pretén difondre el ventall d'activitats turístiques que es poden fer i fomentar els hàbits saludables entre la població. En aquesta línia, Burgos ha destacat la desena de restaurants cambrilencs que actualment ofereixen propostes veganes en els seus menús, així com els hotels amb certificacions de benestar i qualitat que es troben al municipi.

Actualment, la Generalitat de Catalunya no atorga una certificació específica que reivindiqui les destinacions de benestar o saludables. Tot i això, des del consistori cambrilenc han apuntat que treballen en aquesta línia per ser uns referents en cas que en un futur es creï aquest nou segell que acrediti la localitat com un destí compromès amb aquest model de turisme de qualitat.

Pendents del turisme internacional


Pel que fa a la campanya d'aquest estiu, tot i que no s'ha concretat cap xifra de previsió turística, l'alcalde Oliver Klein ha apuntat que les noves connexions internacionals amb l'Aeroport de Reus podrien beneficiar Cambrils. Entre altres mercats, des de la localitat costanera confien que el públic britànic, irlandès, francès i holandès recuperi presència als allotjaments de la ciutat després de dos anys condicionats per la pandèmia.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: