1 de 10
OBRES I MILLORES

Pellicer i Endesa es reuneixen per fer un seguiment de les millores de la xarxa elèctrica

Han tractat punts com la la xarxa de baixa tensió al barri de Montserrat i el projecte de soterrament de les torres d’alta tensió d’El Pinar

L'alcalde, Carles Pellicer, i responsables d'Endesa a la reunió per les millores en la xarxa elèctrica | Cedida
per E.R., Reus, Catalunya | 19 de maig de 2022 a les 12:02 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 19 de maig de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Qüestions com la xarxa de baixa tensió al barri de Montserrat, el projecte de soterrament de les torres d'alta tensió d'El Pinar i la creació d'una nova subestació al Polígon Tecnoparc han estat alguns dels punts claus de la reunió entre l'alcalde i Endesa. La trobada, que va tenir lloc el passat dimecres 11, també va comptar amb la presentació de les principals inversions previstes per aquest 2022.

Es crearà un grup de tècnics per analitzar la situació del barri de Montserrat


Endesa, a sol·licitud de l'ajuntament, ha fet un primer estudi sobre el funcionament de la xarxa de baixa tensió al barri de Montserrat, determinant que necessita alguns punts d'intervenció. A causa d'algun punt que pateix sobrecàrregues i d'altres en què cal millorar l'aspecte visual de les línies elèctriques, es crearà un grup de tècnics de l'empresa, de l'ajuntament i de l'associació de veïns per analitzar la situació. L'alcalde ja va reunir-se amb la companyia al febrer per tractar aquesta qüestió, coincidint amb una avaria al cablejat de línia que provocava talls i que es va resoldre. Pel que fa al soterrament de les torres d'alta tensió de la urbanització d'El Pinar i l'ampliació de la capacitat elèctrica al Polígon Tecnoparc han quedat pendent de futures reunions. L'ajuntament, a més, ha presentat a Endesa un llistat per millorar alguns suports elèctrics que dificulten la mobilitat i algunes línies en façana.

En la trobada, responsables d'Endesa han presentat inversions previstes per aquest 2022, de les quals en destaquen la instal·lació d'onze quilòmetres de línies soterrades i l'automatització de fins a 117 centres de transformació. També s'ampliarà la potència del centre de transformació del passeig Prim i, tot plegat, suposarà una inversió de més d'1,5 milions d'euros.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: