GREMIS

El Gremi de Fusters celebrarà el seu centenari amb un concert interactiu

L’acte, a càrrec de l’Orquestra i la Coral de la Universitat Rovira i Virgili, tindrà lloc el divendres 3 de juny

El Gremi de Fusters i Ebenistes del Baix Camp celebrarà el seu centenari | Estel Romeu
per Estel Romeu, Reus, Catalunya | 19 de maig de 2022 a les 10:54 |
Dos anys després de complir els 100 anys, el Gremi de Fusters i Ebenistes del Baix Camp podrà celebrar l'acte central del seu centenari. L'acte original, programat pel 19 de març de 2020, es va haver de posposar fins al pròxim 3 de juny, que finalment se celebraran els cent anys d'història del sector de la fusteria.
 

El concert estarà obert a tota la ciutadania de forma gratuïta


Un concert a càrrec de l'Orquestra i la Coral de la Universitat Rovira i Virgili homenatjarà el gremi de fusters i la relació d'aquest material amb la música. L'objectiu de l'acte és fer valer la importància de la fusta en la sonoritat dels instruments de manera pedagògica. És per això que serà un concert interactiu amb el públic, és a dir, que, amb un format innovador, el públic coneixerà el paper de la fusta en relació amb els instruments i a la música.

Segons el president del gremi, Josep Maria Cogul, "la fusta i la música tenen l'harmonia en comú, la capacitat de crear calidesa, tranquil·litat, relaxació i identitat". El director de l'orquestra, Miquel Massana, farà una ponència sobre la fusta en instruments com el clarinet, l'oboè, el fagot, el violí i el violoncel.

L'acte central del centenari tindrà lloc a l'auditori Antoni Gaudí de Fira de Reus a dos quarts de 9 del vespre i estarà obert a tothom de forma gratuïta. Des del Gremi de Fusters es vol apropar el sector de la fusta a la ciutadania, per la qual cosa les invitacions es poden recollir a l'oficina d'informació turística del Gaudí Centre i a la Cambra de Comerç de Reus.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: