1 de 10
POLÍTICA

Definit el nou cartipàs municipal a Altafulla després de la moció de censura

Hi haurà tres tinences d'alcaldia, totes assumides per Alternativa

L'Ajuntament d'Altafulla ja té a punt el nou cartipàs municipal | Aj. d'Altafulla
per Josep Maria Llauradó Serra, Tarragona | 18 de maig de 2022 a les 16:29 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 18 de maig de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El nou govern municipal sorgit de la moció de censura del passat 10 de maig ja s'ha fet públic, mitjançant decret. Queda pendent la proposta de retribucions, que no es preveu que es pugui aprovar fins al 30 de maig, en sessió plenària ordinària. María Luisa Méndez-Vigo serà la regidora d'Urbanisme i Medi Ambient, així com també té delegades les competències en participació ciutadana i polítiques feministes, mentre que també serà la primera tinent d'alcaldia.

Pel que fa a l'àrea d'Hisenda, anirà a càrrec de Francesc Farré, que alhora serà el segon tinent d'alcaldia i el responsable de les àrees també d'administració electrònica, benestar social, comunicació, gent gran, protecció animal, transparència i accés a la informació pública i salut. I el tercer tinent d'alcalde serà també de la formació d'Alternativa Altafulla, Jaume Sánchez, responsable de comerç i turisme. Pel que fa al regidor de Junts, Héctor López Bofill, s'encarregarà de Cultura, Ensenyament i Esports. Tot i que Xavier Rofas no pot accedir per la llei antitransfuguisme a la gestió directa de cap àrea municipal, sí que es preveu que treballi en algunes de les competències atribuïdes a Francesc Farré.

D'aquesta manera queda definit el cartipàs municipal, encapçalat per l'alcaldessa Montserrat Castellarnau. Castellarnau va liderar una moció de censura arran dels darrers temporals a la platja i va aconseguir els suports tant de Junts com del regidor no adscrit Xavier Rofas (PDECat), i també d'Ara Altafulla. Aquesta última regidora, Natàlia Sanz, va rebutjar però participar de l'executiu sortint de la moció de censura.

Tot plegat ha succeït després de 3 anys de govern de l'EINA, els dos primers de la mà del PSC i d'Ara Altafulla. Les dues regidores ara a l'oposició van tenir diferències amb la coalcaldia de Jordi Molinera i Alba Muntadas, però només Sanz va donar suport a la moció de censura per forçar el canvi de govern.


Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: