SECTOR QUÍMIC

Ignasi Cañagueral substitueix Rubén Folgado a la presidència de l'AEQT

El director de Dow Tarragona assumeix el càrrec per tres anys

per M.B., Reus, Catalunya | 18 de maig de 2022 a les 09:52 |
Cañagueral (al centre), el nou president de l'associació | Cedida
L'Assemblea General de l'Associació Empresarial Química de Tarragona (AEQT) va nomenar aquest passat dimarts Ignasi Cañagueral (director de Dow a Tarragona) com a nou president de l'organització per als propers tres anys. D'aquesta manera, el fins ara vicepresident 1r i president de la comissió de Seguretat, pren el relleu de continuïtat de Rubén Folgado, president els darrers dos anys i mig, i que un cop complert el seu mandat no ha optat a la reelecció per centrar-se en les seves responsabilitats com a director general de Messer a l'estat i a Portugal, tot i que sí continuarà sent membre de la junta directiva.

Les dues vicepresidències passen a ocupar-les a partir d'ara Javier Sancho (Repsol) i Ben Hepfer (BASF), que acompanyaran Cañagueral i la directora gerent, Maria Mas, al capdavant de l'organització. El nou president ja ha jugat un paper clau com a vicepresident durant el darrer mandat, en especial en el desenvolupament del Pla Estratègic 2021-2023. En concret, des de la presidència de la comissió de Seguretat, ha liderat el desenvolupament del nou Sistema de Millora Continuada de la Seguretat, que establirà estàndards de seguretat conjunts compartits per les empreses de l'associació.

Cañagueral va explicar els seus companys que precisament culminar l'execució del pla és la seva gran prioritat, així com continuar treballant per un sector químic "segur i sostenible". Un altre eix en el qual la nova junta vol centrar els seus esforços és en continuar "enfortint les relacions i el diàleg" amb els agents de l'entorn, "per millorar la formació i la informació sobre el sector entre la ciutadania i donar resposta a les seves expectatives, i també la cooperació i l'exploració de sinèrgies amb els centres de formació, coneixement i recerca del territori", segons s'ha apuntat des de l'associació.

Abans, el president sortint, Rubén Folgado, en el seu informe de presidència, s'havia acomiadat del càrrec fent un repàs dels dos anys i mig durant els quals ha estat al capdavant de l'associació, marcats per fets com la pandèmia, l'accident d'IQOXE del gener del 2020 o el treball dut a terme per "confeccionar i començar a desplegar" el nou Pla Estratègic.

Tornant a la nova junta, els integrants que la composen són els mateixos que ja formaven part de la junta directiva fins ara, amb l'única reorganització de qui ocupa presidència i vicepresidències. D'aquesta forma, a banda dels ja esmentats Ignasi Cañagueral (Dow), Javier Sancho (Repsol), Ben Hepfer (BASF) i Rubén Folgado (Messer), integren la directiva de l'AEQT Francisco Claver (Asesa), Ignacio Torres (Carburos Metálicos), Borja Pérez (Clariant), Andrea Firenze (Covestro), David Castañeda (ELIX Polymers), Joan Miquel Capdevila (Ercros), Antoni Boix (Grace), Anton Rovira (LyondellBasell), Núria Blasco (Tepsa), Silvia Méndez (TDE) i Eduardo Sañudo (Vopak Terquimsa), a més de Ferran Huidobro com a secretari general. 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: