MEDI AMBIENT

Els primers biòtops per protegir la reserva marina de Cambrils ja són sota l'aigua

La nova instal·lació ajudarà a preservar i regenerar la posidònia oceànica i les espècies marines de la platja del Cavet

Instant en què submergeixen els biòtops | Cedida
per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 17 de maig de 2022 a les 18:29 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 17 de maig de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Els primers biòtops per protegir la reserva marina de Cambrils ja són sota l'aigua. Aquesta setmana s'han començat a submergir els ancoratges ecològics de les boies que delimiten la zona protegida i el circuit de natació de la platja del Cavet. La nova instal·lació ajudarà a preservar i regenerar la posidònia oceànica i les espècies marines d'aquest entorn.

Per encàrrec de l'Ajuntament de Cambrils, l'empresa d'abalisament marítim Sealand On-offshore Services va començar aquest dilluns a instal·lar una desena de biòtops. El nous elements permeten l'ancoratge sostenible de les boies que han de delimitar la Zona de protecció de reserva marina del Cavet (4 biòtops), així com l'abalisament del circuit de natació que s'instal·la dins d'aquesta zona (6 biòtops), segons apunten fonts municipals.

Aquests esculls artificials estaran submergits en aigües poc profundes i n'hi haurà de dos tipus. Uns tenen forma d'iglú i estan pensats com un bunker on els peixos més petits s'hi puguin refugiar. Els altres imiten les formes dels coralls i són més apropiats per a peixos grans.

El regidor de Medi Ambient de Cambrils, Josep Maria Vallès, ha dit que la platja del Cavet "té una de les praderes de posidònia més ben conservades del litoral, i en el futur es donarà a conèixer amb visites submarines que es convertiran en una nova atracció turística".

Tal i com consta al Pla d'usos i serveis de les platges de Cambrils, aquesta reserva marina està compresa entre el Pi Rodó i l'espigó que delimita la platja del Cavet amb la platja de l'Esquirol. Té una superfície de gairebé 900 metres i la profunditat és variable entre 0 i 6 metres.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: