MEMÒRIA HISTÒRICA

Tarragona dedica una plaça als deportats de la ciutat als camps nazis

Es vol retre homenatge als 42 tarragonins desterrats entre els anys 1940 i 1945

per Redacció, Tarragona | 19 de maig de 2022 a les 08:00 |
Acte de descoberta d'una placa que dona nom a una plaça del barri tarragoní de Sant Pere i Sant Pau, en homenatge als deportats de la ciutat en camps nazis. | Tjerk van der Meulen
Tarragona dedica una plaça als deportats de la ciutat als camps nazis. L'alcalde Pau Ricomà va descobrir aquest passat dimarts al migdia la placa que dona nom a la, des d'ara, plaça dels Deportats tarragonins, ubicada al barri de Sant Pere i Sant Pau.

42 víctimesAmb aquest gest, la ciutat vol retre homenatge als 42 veïns i veïnes que van ser deportats en camps nazis entre els anys 1940 i 1945. En l'acte de descoberta de la placa, l'alcalde ha remarcat la importància de retre homenatge "a totes aquelles persones que malauradament van ser víctimes de l'odi". A l'acte, que s'emmarca en el Programa de Memòria Democràtica de Tarragona, també hi han participat Adelina Figueras i Glòria Rabadà, representants d'Amical Mauthausen.

Les dues han destacat la figura dels 42 deportats i deportades que "van lluitar en defensa de la Segona República i van ser els primers lluitadors contra el feixisme". "Tarragona mereixia homenatjar als deportats i deportades, per això també el Programa de Memòria Democràtica se centra en ells, tarragonins que van patir als camps de concentració nazis durant la Segona Guerra Mundial", ha conclòs Ricomà.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: