Aquesta informació es va publicar originalment el 17 de maig de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Al voltant de
800 alumnes de secundària de la ciutat de
Reus s’han iniciat aquest curs en
glosar i rapejar a les aules de la mà dels seus professors i amb l’acompanyament d’experts en les tècniques corresponents. Els alumnes són dels instituts Josep Tapiró, Baix Camp, Salvador Vilaseca, Gaudí, Lluís Domènech i Montaner i Roseta Mauri.
Del total dels alumnes, uns 130 pujaran aquest dimecres durant tot el matí a l’escenari del
Teatre Bartrina per tal de participar a la mostra
Improversem: Rap i Glosa de Reus. Aquesta activitat forma part del Pla educatiu d’entorn.
Segons el regidor d’Educació de l’Ajuntament,
Daniel Recasens, “l’actuació
Improversem: Rap i Glosa està inclosa en l’objectiu número 4 del Pla Educatiu d’Entorn previst per a aquest any acadèmic 2021/ 2022 amb la finalitat de promoure l’educació intercultural i l’ús de la llengua catalana com a element de cohesió social".
Improversem és un projecte dut a terme per Versembrant i "planteja un espai de diàleg crític profund", segons els seus impulsors. Es porta a terme un treball lingüístico-musical "innovador" mitjançant la glosa i el rap. Amb aquest projecte "es treballa l’expressió oral, vocabulari, treball poètic, vivències positives envers la llengua, cant solista, valoració cantar, interpretació vocal, expressivitat, elaboració i síntesi d’idees, cohesió social, relacions interpersonals, i la construcció del pensament crític", s'ha apuntat.
A la trobada es visualitzarà la feina feta prèviament amb els docents i a les aules amb l'alumnat.