1 de 10
ENSENYAMENT

Glosa i rap a les aules

800 alumnes de secundària d'instituts de la ciutat se sumen a projecte del Pla educatiu d'entorn per "treballar l’expressió oral, el vocabulari, i el treball poètic"

Imatge d'arxiu d'una de les sessions de l'acció «Improversem: Rap i Glosa de Reus» | Reus.cat
per M.B., Reus, Catalunya | 17 de maig de 2022 a les 20:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 17 de maig de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Al voltant de 800 alumnes de secundària de la ciutat de Reus s’han iniciat aquest curs en glosar i rapejar a les aules de la mà dels seus professors i amb l’acompanyament d’experts en les tècniques corresponents. Els alumnes són dels instituts Josep Tapiró, Baix Camp, Salvador Vilaseca, Gaudí, Lluís Domènech i Montaner i Roseta Mauri.

Del total dels alumnes, uns 130 pujaran aquest dimecres durant tot el matí a l’escenari del Teatre Bartrina per tal de participar a la mostra Improversem: Rap i Glosa de Reus. Aquesta activitat forma part del Pla educatiu d’entorn.

Segons el regidor d’Educació de l’Ajuntament, Daniel Recasens, “l’actuació Improversem: Rap i Glosa està inclosa en l’objectiu número 4 del Pla Educatiu d’Entorn previst per a aquest any acadèmic 2021/ 2022 amb la finalitat de promoure l’educació intercultural i l’ús de la llengua catalana com a element de cohesió social".

Improversem és un projecte dut a terme per Versembrant i "planteja un espai de diàleg crític profund", segons els seus impulsors. Es porta a terme un treball lingüístico-musical "innovador" mitjançant la glosa i el rap. Amb aquest projecte "es treballa l’expressió oral, vocabulari, treball poètic, vivències positives envers la llengua, cant solista, valoració cantar, interpretació vocal, expressivitat, elaboració i síntesi d’idees, cohesió social, relacions interpersonals, i la construcció del pensament crític", s'ha apuntat.

A la trobada es visualitzarà la feina feta prèviament amb els docents i a les aules amb l'alumnat. 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: