1 de 10
TRÀMITS

Xifres rècord en la tramitació electrònica a l'Ajuntament de Reus el 2021

L'any passat es van gestionar fins a 1,4 milions de serveis en línia amb un estalvi de 5,2 milions d'euros

L’Ajuntament de Reus ha assolit xifres rècord de tramitació electrònica | Cedida
per E.R., Reus, Catalunya | 17 de maig de 2022 a les 13:28 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 17 de maig de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L’Ajuntament de Reus ha assolit xifres rècord de tramitació electrònica amb 1,4 milions de serveis online durant l’any 2021. Aquest augment dels processos en línia ha suposat també un rècord en l’estalvi econòmic, amb 5,2 milions d’euros estalviats en conceptes de desplaçaments i recursos invertits.
 

S'ha finalitzat el procés de modernització de la plataforma electrònica


Coincidint amb el Dia d’Internet, aquest dimarts 17 de maig, el consistori ha anunciat que ha posat fi al procés de modernització de la plataforma d’atenció electrònica, d'acord amb el Pla d’Acció Municipal Reus 2019-2023. La modernització facilita als usuaris poder fer els tràmits a través del mòbil i poder accedir a la “carpeta” de forma més àgil. Poder fer els procediments de forma electrònica suposa un estalvi en els desplaçaments, en el temps i en el paper, a més d’agilitzar els processos.

L’Ajuntament de Reus, també, ha estat entre els quatre millors consistoris catalans pel que fa als serveis electrònics, segons la classificació del consorci Administració Oberta de Catalunya. Des del 2018 fins al 2021, ha passat d’atendre un 13% dels tràmits de manera electrònica a fer-ho en un 75%.

La Carpeta Ciutadana, com a canal de relació entre la ciutadania, les empreses i entitats amb l’Ajuntament, també queda reflectida en l’evolució dels indicadors. Si el 2018 es van registrar 12.767 accessos, el 2021 se’n van registrar 64.859. En relació als serveis electrònics més habituals, destaquen l’increment de volum durant el 2021 de la documentació electrònica, la signatura electrònica, els expedients electrònics i les notificacions telemàtiques, entre altres; amb un volum total d’1,4 milions de serveis en tot l’any.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: